S-a încheiat un nou proces dintre Primăria Băbana și firmele romilor din Costești

Procesele dintre Primăria Băbana și romii din Costești par să fie fără sfârșit. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a plătit facturile emise de firma din Costești, așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi.

Culmea, firma romilor a reușit să încaseze banii în cont, ba chiar să îi retragă, deși avea, la Finanțe, datorii de multe miliarde de lei vechi. După deschiderea procesului de întoarcere a executării, Primăria Băbana a deschis un altul, de poprire a conturilor firmei Argecom Metal.
Tot Argecom Metal acționează, în 2017, din nou, în judecată, Primăria Băbana. Pentru a li se recunoaște facturile emise de firma predecesoare, Venus Holdrung. Prima instanță, Judecătoria Pitești, respinge cererea de chemare în judecată a pârâtei – Primăria Băbana, ca fiind inadmisibilă pe calea acțiunii în constatare (Hotărârea 5923/29.05.2017).
Desigur, Argecom Metal formulează apel, la Tribunalul Argeș. De data aceasta, la ”pârâți”, apar nu numai Primăria Băbana, ci și Venus Holdrung, firma cedentă a creanței. Și această instanță, însă, tocmai de Sărbătorile de Iarnă ale lui 2018, ”respinge apelul ca nefondat”. Așa că Primăria Băbana își poate continua demersurile de recuperare a banilor trași din cont.
În alt proces, cu aceiași ”actori”, pe aceeași ”scenă” (Tribunalul Argeș), Argecom Metal a pierdut, un alt proces, deschis, de data aceasta pentru pretenții și daune interese, din cauza prescripției.
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea