Primăriile din Argeș sunt la mâna parlamentarilor PSD!

Primăriile din Argeș și din țară sunt la mâna parlamentarilor PSD. În acest an, demnitarii au refuzat să vină cu un proiect de buget, iar primarii nu au cum să își facă „socotelile” pentru acest an. Mai exact, după aprobarea și promulgarea bugetului național, la nivelul localităților, după schițarea investițiilor și sumelor,  vor fi dezbateri publice și, în final, vor fi adoptate în consiliile locale. Până atunci, nicio localitate nu va putea demara investiții sau să continue proiectele începute anul trecut.

Activitatea din primării, blocată

Toate proiectele și investițiile sunt blocate până în momentul în care Legea Bugetului va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Dat fiind faptul, că în această perioadă se discută care vor fi sumele, într-un cerc restrâns, cel mai probabil adoptarea acestuia se va face de abia în luna martie.
„Trebuie să fie discutat în senat, apoi sunt dezbateri în Camera Deputaților, la Guvern și ulterior președintele Iohannis să promulge legea. Până atunci, nu se poate face nimic. Eu am niște avize de plătit pentru drumuri și nu am de unde! După ce se adoptă și ni se comunică sumele, noi trebuie să facem bugetul, să facem dezbateri publice și după să îl adoptăm. Cred că la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie se va întâmpla” a spus primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu.

Motivul tergiversării: lipsa de resurse financiare

Motivul tergiversării prezentării proiectului de buget este lipsa resurselor financiare. După un an în care salariile au fost crescute în repetate rânduri, guvernul a fost nevoit să se împrumute. Mai mult, România înregistra în trimestrul trei din 2018 cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din Uniunea Europeană, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat). În zona euro, deficitul guvernamental s-a situat la 0,5% din PIB în trimestrul trei din 2018, în creștere față de un deficit de 0,3% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce în Uniunea Europeană deficitul guvernamental s-a situat la 0,6% din PIB, în creștere față de un deficit de 0,4% din PIB. În România, deficitul guvernamental a urcat la 3,6% din PIB în trimestrul trei din 2018, de la un deficit de 2,3% din PIB în precedentele trei luni și un deficit de 2,8% din PIB în perioada iulie-septembrie 2017.

Florin Iordache refuză convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, cel care îi ține locul lui Liviu Dragnea la conducerea forului, refuză să de-a curs cererii parlamentarilor din opoziție. Liberalii au cerut o sesiune extraordinară pentru a fi luat în discuție bugetul. Mai exact, Iordache susține că nu sunt îndeplinite condițiile și că nu se poate face nimic.
”Având în vedere solicitarea opoziției de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor, precum și faptul că atribuțiile președintelui Camerei Deputaţilor mi-au fost delegate pentru a fi exercitate în perioada vacanței parlamentare din luna ianuarie 2019, fac următoarele precizări… Reprezentanții opoziției din Camera Deputaților demonstrează încă o dată că sunt preocupați mai mult de sporirea imaginii publice decât de realizarea de lucruri concrete, bazate pe respectarea prevederilor regulamentare și constituționale. Mai mult, aceștia dovedesc necunoașterea parcursului legislativ necesar pentru adoptarea legilor. Astfel, este solicitată convocarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea și adoptarea unor inițiative legislative care sunt de competența decizională a Camerei Deputaților, Senatul fiind primă Cameră sesizată. Pentru a putea fi puse în dezbaterea Camerei Deputaților, ca și Cameră decizională, proiectele solicitate și care se dezbat pe Camere separate, conform principiului bicameralismului, trebuie să parcurgă următoarele etape: prezentarea în Biroul Permanent al Senatului (primă Cameră), dezbaterea în comisiile de specialitate ale Senatului, dezbaterea și votul în plenul Senatului, condiții care nu au putut fi îndeplinite întrucât proiectele la care se face referire au fost înregistrate în ultimele zile ale anului precedent sau în timpul vacanței parlamentare. Având în vedere cele de mai sus, ne aflăm în imposibilitatea de a da curs solicitării opoziției de convocare a unei sesiuni extraordinare”, arată Florin Iordache.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea