150 de candidați pentru șapte posturi din sursă externă la IPJ Argeș

La Inspectoratul de Poliție Județean Argeș au fost scoase la concurs șapte posturi din sursă externă. La concurs și-au depus dosarul de înscriere 150 de candidați. Cei mai mulți candidați, circa 60 de persoane, au optat pentru cele patru posturi de la Serviciul Criminalistic.
La nivelul IPJ Argeș au fost scoase la concurs 7 posturi. Dintre acestea, două posturi vacante de ofițer de poliție au fost la Poliţia Municipiului Câmpulung - Biroul Investigaţii Criminale și  Combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Alte patru posturi vacante de ofițer de poliție au fost scoase la concurs la Serviciul Criminalistic - Centrul Teritorial de Examinare I.T., domeniul Percheziții informatice. Ultimul post vacant de ofițer a fost la Secția nr. 4 Poliție Rurală Buzoiești – Ordine Publică. Pentru acest post s-au înscris peste 40 de candidați.

„Pentru 7 posturi din sursă externă s-au înscris 150 de candidați. Cei mai mulți sunt pentru cele patru posturi vacante de ofițer de poliție la Serviciul Criminalistic”, a precizat agentul șef adjunct de poliție Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 aprilie

Înainte de toate, cei 150 de candidați trebuie să treacă de evaluarea psihologică, care se susţine înaintea examinării medicale. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează. Evaluarea psihologică a candidaților va avea loc în perioada 25 ianuarie – 7 februarie. Ținând cont faptul că această activitate este de competenţa Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul şi celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate şi vor fi comunicate candidaţilor prin postare pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliţie Județean Argeș.
Apoi urmează activitatea de evaluare medicală şi completarea dosarelor de recrutare cu fişa medicală – tip se va desfăşura în perioada 14 februarie – 8 martie, în zilele lucrătoare,  doar pentru candidaţii declaraţi „apt psihologic”.
Cei care au optat pentru postul de ofițer la Secția nr. 4 Poliție Rurală Buzoiești – Ordine Publică  trebuie să susțină și o probă eliminatorie. Aceasta constă în evaluarea performanțelor fizice. Ea va avea loc în perioada 13-15 martie și va consta în parcurgerea traseului practic-aplicativ.
Pentru toți candidații declarați apți până în această fază urmează proba finală. Este vorba despre o probă scrisă, respectiv un test de tip grilă, din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii. Proba va avea loc sâmbată, 30 martie. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină  minimum nota 7,00.  Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 aprilie.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea