Rezultat extraordinar obținut de argeșeanul Robert Glinţă

# Deși a obținut baremul olimpic în proba de 100 metri spate, înotătorul nu s-a calificat încă la Jocurile Olimpice din 2020
Sportivul argeșean Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului, s-a impus la Cupa Europeană din Luxemburg în proba de 100 metri spate, cu un rezultat de 58,83 secunde. Glință a reușit să se impună şi în faţa campionului european, rusul Kliment Kolesnikov.
Cu acest rezultat Robert Glință ar fi realizat baremul A pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Totuși, confirmarea participării lui Glinţă la olimpiadă este amânată pentru moment pentru că forul internaţional - FINA - ia în calcul baremul doar de la 1 martie.
Anunțul a fost făcut de Camelia Potec, preşedintele Federației Române de Nataţie: ”Din păcate, deşi timpul e barem A, FINA nu îl ia în calcul acum, abia de la 1 martie. S-a muncit şi s-a dorit să fie deja Tokyo”, a scris Potec pe Facebook.
Robert Glinţă a fost calificat şi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, unde s-a clasat pe locul 8 în finala de la 100 m spate. El a fost singurul înotător român care a realizat o astfel de performanţă la competiţia din Brazilia.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea