Rezultat extraordinar obținut de argeșeanul Robert Glinţă

# Deși a obținut baremul olimpic în proba de 100 metri spate, înotătorul nu s-a calificat încă la Jocurile Olimpice din 2020
Sportivul argeșean Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului, s-a impus la Cupa Europeană din Luxemburg în proba de 100 metri spate, cu un rezultat de 58,83 secunde. Glință a reușit să se impună şi în faţa campionului european, rusul Kliment Kolesnikov.
Cu acest rezultat Robert Glință ar fi realizat baremul A pentru Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Totuși, confirmarea participării lui Glinţă la olimpiadă este amânată pentru moment pentru că forul internaţional - FINA - ia în calcul baremul doar de la 1 martie.
Anunțul a fost făcut de Camelia Potec, preşedintele Federației Române de Nataţie: ”Din păcate, deşi timpul e barem A, FINA nu îl ia în calcul acum, abia de la 1 martie. S-a muncit şi s-a dorit să fie deja Tokyo”, a scris Potec pe Facebook.
Robert Glinţă a fost calificat şi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, unde s-a clasat pe locul 8 în finala de la 100 m spate. El a fost singurul înotător român care a realizat o astfel de performanţă la competiţia din Brazilia.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea