La Costeşti, fierul vechi este la mare căutare

Aveam o informaţie cum că tot fierul vechi de la staţia de epurare a oraşului a dispărut ca prin minune. Mergem în oraşul Costeşti să ne interesăm de acest lucru. Ajunşi la staţia de epurare, găsim o echipă de muncitori care lucrau de zor. I-am întrebat dacă ne pot spune ce s-a întâmplat cu motoarele care erau înainte acolo şi cu restul de fier vechi. Aceştia ne-au spus că nu ştiu nimic, dar că mai e ceva fier vechi în curte şi am mers să ne arate grămăjoara de fier vechi. Mai erau două scări de fier. Ăsta era tot fierul vechi rămas. Ne-am interesat la mai mulţi consilieri locali de soarta acestui fier vechi şi nimeni nu ştia nimic de el.
Am vorbit cu Dan Vasile, fostul primar, să vedem în ce situaţie era această staţie de epurare în momentul în care acesta şi-a terminat mandatul. „Există proces verbal de predare-primire făcut la sfârşitul mandatului meu. Nu ştiu exact cât fier vechi mai era, dar ştiu că erau câteva motoare şi mai mult fier vechi. Dar nu acolo e marea problemă, mergeţi la PT3 să vedeţi ce s-a ales de acest punct termic.Nu mai sunt nici tablourile electrice, e vandalizat tot.” Am mulţumit domnului Vasile şi am plecat către PT3. Acolo e jale.
În 14.10.2010, administratorul primăriei Costeşti, înaintează către Consiliul Local un referat cu privire la dezafectarea punctului termic nr. 3 din oraş, prin care propune desfiinţarea acestui punct termic, întrucât s-a desfiinţat încălzirea în sistem centralizat şi un alt motiv de luat în seamă, pentru a evita sustrageri de bunuri din interiorul punctului termic. Tot la acea şedinţă, primarul Baicea propune spre aprobare proiectul de hotărâre privind dezafectarea acestui punct termic. La acea vreme, a ieşit un mare scandal, întrucât consilierii PSD, acuzau că acest punct termic este deja dezafetat şi fierul vechi este deja vândut. Mimi Niţă, fostul şi actualul viceprimar al oraşului îşi aminteşte de acea şedinţă: „Cum să votăm aşa ceva? Acest punt termic era dezafectat cu mult timp înainte de acea şedinţă. Primarul ne-a luat de proşti. Noi ştiam că se vânduse tot ce se putea din acel PT. Nu a trecut acestă hotărâre, majoritatea consilierilor au votat împotrivă”.
Primarul Baicea nu a spus decât: „Avem acte în regulă, motoarele le-am predat la Apă-Canal, cu proces verbal. Ei vorbesc ca să se afle în treabă.”
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea