Ionică l-a refuzat pe ÎPS Calinic! Primăria Pitești nu este de acord cu realizarea unei biserici în parcul Tineretului

# Municipalitatea susține că terenul este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege # Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului consideră că spațiul liturgic destinat credincioșilor în Pitești este insuficient! În acest sens, s-a solicitat, încă din anul 2018,  atribuirea unui teren de 400 mp în parcul Tineretului, din cartierul piteștean Craiovei, pentru construirea unei noi biserici. Municipalitatea nu a fost de acord cu această inițiativă! Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local Pitești, s-a refuzat posibilitatea construirii unui lăcaș de cult în parcul Tineretului.

ÎPS Calinic: „Rugăm pe Bunul Dumnezeu, să Vă dăruiască spornică aprobare, întru întruparea de sfinte biserici”

Deși, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, le-a solicitat consilierilor locali piteșteni și primarului atribuirea unui teren pentru o nouă biserică în Pitești, administrația locală a motivat că acest lucru este imposibil. Astfel, consilierii locali nu au ținut cont de rugăciunile ÎPS Calinic și au refuzat atribuirea unui teren Arhiepiscopiei.
„Având în vedere faptul că, în Municipiul Pitești spațiul liturgic destinat credincioșilor este insuficient, pentru înlesnirea acestei situații, se dorește înființarea Parohiei Sfinții Mucenici Adrian și Natalia, având ca jurisdicție cartierul Craiovei – Parcul Tineretului. În cadrul acesteia se va zidi un Sfânt Altar de închinare…, în răspuns la solicitările stringente ale familiilor din această locație, printre care se regăsesc și persoane vârstnice, care nu se pot deplasa la distanțe mari. Vă rugăm să atribuiți pe seama Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, un teren corespunzător, situat în Parcul Tineretului, pentru construirea unei biserici, care să corespundă cerințelor credincioșilor din Cartierul Craiovei (…) Rugăm pe Bunul Dumnezeu, să Vă dăruiască gând bun și spornică aprobare, întru întruparea de sfinte biserici, atât de dragi Poporului Român!”, a precizat ÎPS Calinic în solicitarea adresată primarului Cornel Ionică și Consiliului Local Pitești.

Primăria Pitești susține că terenul solicitat este înscris în registrul spațiilor verzi

Primăria Pitești susține că  terenul de 400 mp din parcul Tineretului, dorit de Arhiepiscopie, este înscris în registrul spațiilor verzi, iar schimbarea destinației sale este interzisă prin Lege.
„Menționăm că suprafața de 400 mp este afectată de o alee asfaltată și face parte integrantă din parcul Tineretului, situat în cartierul Craiovei. De asemenea, s-a constatat faptul că terenul solicitat este înscris în registrul spațiilor verzi. Potrivit prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților este  interzisă schimbarea destinației spațiilor verzi”, arată Primăria Pitești.

Preotul Radomir: „Terenul este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”

În schimb, preotul Sorin Marius Radomir, cel împuternicit de Arhiepiscopie pentru a discuta cu Primăria Pitești pe acest subiect, susține că pe terenul cu pricina nu există spațiu verde. „Suprafața de care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului are nevoie pentru zidirea unui locaș de cult de dimensiuni reduse este de aproximativ 400 mp, neafectând deloc integritatea spațiului verde din Parcul Tineretului. Terenul indicat este acoperit cu bitum, nu există pe el spațiu verde, ci doar 3 pubele de gunoi”, precizează preotul Radomir.

„Este dorința exprimată de numeroși enoriași”

Preotul Sorin Marius Radomir, co-slujitor la parohia Sfântul Ilie din Pitești, susține că o nouă biserică este necesară în Pitești. Terenul dorit de Arhiepiscopie se situează vizavi de Clubul Seniorilor din Strada Tineretului. „Este dorința exprimată de numeroși enoriași din Parohia Sf. Ilie din Pitești privind ridicarea unui spațiu liturgic în cartierul Craiovei, zona parcul Tineretului… Zona ar deveni cu adevărat înfrumusețată, în locul unor unor pubele de gunoi (3 la număr) construindu-se o biserică de dimensiuni intime și cu o arhitectură specifică zonei noastre. (…) Acest nou spațiu liturgic este necesar și pentru faptul că s-ar afla la o distanță de 920 m liniari față de biserica Sf. Ilie din Pitești, la 920 m liniari față de biserica Sf. Ioan Valahul de la ieșirea din cartierul Craiovei și 820 m liniari față de bisericuța de lemn din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității de stat din Pitești. Exceptând biserica Sf. Ilie din Pitești, celelalte două menționate au dimensiunile inferioare foarte mici, de mărimea unui living generos și în care nu încap mai mult de 50 de persoane înghesuite”, mai susține preotul Radomir în solicitarea făcută către Primăria Pitești.

Cornel Ionică: „Noi am supus la vot și nu a fost de acord nimeni”

Consiliul Local Pitești a votat împotriva solicitării Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. „În cartierul Craiovei, în parcul Tineretului, s-a cerut un teren pentru a se face o biserică. Noi am supus la vot solicitarea de atribuire a unui teren în folosința Arhiepiscopiei și nu a fost de acord nimeni. Noi nu avem teren de-ajuns, suntem vai de mama noastră…”, ne-a precizat primarul Cornel Ionică.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea