Primarii din Argeș sunt disperați!

# Sesizările curg, autoritățile nu iau nicio măsură!
Primarii s-au revoltat la ședința Colegiului Prefectural! Edilii argeșeni sunt nemulțumiți că nici până acum nu a fost votat bugetul, dar și de lipsa de implicare a instituțiilor în problemele grave cu care se confruntă. Mai mult, o parte din aceștia susțin că mai au un pic și pun lacătul pe primărie din cauza lipsei de fonduri.

Radu Doru, primarul comunei Suseni: „Vom ajunge să punem lacătele pe primării!”

Când a venit vorba de buget, cel mai vocal edil din Argeș a fost Radu Doru, primarul comunei Suseni. Acesta a criticat dur măsurile care s-au luat de către Guvern susținând că primăriile sunt la un pas să pună lacătul pe ușă.
„De buget nu ştim nimic, dar dacă va fi ca anul trecut va fi vai şi amar de noi! Vom ajunge să punem lacătele pe primării! Ni se tot dau obligaţii, dar nu şi resurse. De unde să plătim? Dacă se vor da mai mulţi bani din cota din impozitul pe venitul global nu ne avantajează pe cei mai mulţi dintre noi, ci pe primarii care au multe firme şi mulţi angajaţi în societăţi comerciale. Fără supărare, dar cineva, nu ştim cum, fură startul. Ni se tot dau ca exemplu primarii din Ardeal, dar ei sunt cei mai avantajaţi!”, a spus Radu Doru.

Dumitru Secăreanu, edilul comunei Dâmbovicioara: „Mai protejate sunt animalele!”

Urşii şi mistreţii au făcut prăpăd în gospodăriile din nordul județului. Animalele sălbatice au devenit un pericol pentru locuitori, dar instituțiile abilitate nu i-au nicio măsură. Dâmbovicioara este una dintre cele mai afectate localități din cauza animalelor sălbatice. La ședința Colegiului Prefectural de săptămâna trecută, edilulDumitru Secăreanu, a tunat și fulgerat acuzând că nimeni nu mișcă un deget să îi ajute.
„Sunt mai importante animalele decât oamenii? O să ajungem, Doamne fereşte!, să fie atacaţi copiii care merg la şcoală! Mistreţii nu cred că mai trebuie să fie atât de ocrotiţi de lege, nu e cazul. Au ajuns până în centrul comunei, intră şi în case, iar oamenii sunt speriaţi. Trebuie luate urgent măsuri!”, a spus primarul. Problema a fost transmisă în repetate rânduri parlamentarilor pentru a fi schimbată legislaţia, astfel încât anumite specii de animale să poată fi vânate mai uşor, dar până acum nu s-au mişcat din loc lucrurile.

Gheorghe Stancu, edilul comunei Boțești: „Cine îi acoperă?”

Edilul comunei Boțești, Gheorghe Stancu,  a atras atenția conducerii IPJ Argeș la Colegiul Prefectural că după multiplele sesizări legate de persoanele care fură lemne, nu s-au luat nicio măsură. Mai mult, acesta susține că hoții și-au luat mașini grele de transport și distrug drumurile din comună.
„Am cerut ca măcar noaptea şi duminica să nu se mai transporte lemne. Nu s-a ţinut cont. Sunt anumite persoane care şi-au cumpărat maşini grele de transport şi terorizează comuna. Cine îi protejează, cine îi apără pe aceşti oameni care distrug drumurile, pentru a căror reparare nu am avut în trecut niciun leu! La cine să apelăm să ni se rezolve problema dacă nu la dumneavoastră?”, a exclamat primarul Stancu. I s-a răspuns că… lemnele sunt luate din păduri private…
M.M.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea