Scandal între piteșteni și consilierii locali

# Schimbarea regulamentului parcărilor închiriate a fost motivul revoltei!
Locurile de parcare cu plată vor putea fi folosite de persoanele care le-au inchiriat după un anumit program. Din cauza lipsei de locuri disponibile pentru tot parcul auto din Piteşti, municipalitatea a modificat regulamentul, astfel încât în orele în care majoritatea piteştenilor sunt plecaţi la serviciu, respectivele locuri de parcare vor putea fi folosite de oricine.

Intră în vigoare de la 1 aprilie

Consilierii locali au votat ca în intervalul orar 09.00 - 16.00 locurile de parcare închiriate să fie folosite de toți șoferii. Mai mult, între orele 16.00 - 09.00 și în weekend, acestea să fie folosite doar de locatarii care au încheiat contract de închiriere cu SPEP. Cu această ocazie, taxa anuală a fost diminuată de la 140 lei/an la 120 lei/an pentru persoanele fizice. La persoanele juridice sunt aceleași sume, la care se adaugă TVA.
Noul regulament se va aplica din aprilie, iar cei care vor bloca locul de parcare cu dispozitivul bine cunoscut piteștenilor, vor fi pasibili de amendă între orele menționate.

Locatarii de la Fortuna, scandal în ședința Consiliului Local

Piteștenii care locuiesc în blocurile de la Fortuna s-au răsculat împotriva aleșilor locali din cauza modificării regulamentului. Aceștia susțin că „va fi o invitație pentru șoferi să nu mai parcheze în cele două parcări supraterane din apropiere”. Consilierii locali au încercat rând pe rând să le explice că este o hotărâre cerută de majoritatea piteștenilor, dat fiind faptul că parcările rămân goale pe timp de zi, iar cei care au nevoie să își lase mașina în zona central, nu au unde. Nimic nu i-a convins să se tempereze, transformând ședința într-un veritabil circ. Până la urmă, aleșii locali au votat în favoarea majorității piteștenilor și au aprobat modificările aduse regulamentului.

Narcis Sofianu: „Să abrogăm această hotărâre!”

Consilierul local PNL Narcis Sofianu a venit cu propunerea, ca într-o viitoare ședință, hotărârea luată în 2012 pentru parcările închiriate să fie abrogate. Liberalul a susținut că modificarea regulamentului este un prim pas, dar din cauza lipsei acute de locuri de parcare, situația va fi una dezastruasă. Astfel, acesta a declarant că cel mai bine ar fi ca toate parcările să fie „la liber”. Edilul Cornel Ionică și câțiva consilieri locali i-au dat dreptate și a rămas ca acest aspect să fie discutat într-o ședință viitoare.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea