Administrația Bazinală de Apă Argeș recurge la ultima cale de atac în procesul cu Primăria Băbana

Așa cum am mai scris, data de 2 octombrie 2018, va rămâne în istoria Administrației Bazinale Argeș-Vedea,  ca ziua din care specialiștii săi vor trebui să pună osul la muncă. Pentru că au pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi. Numeroase primării din județ, cu ochii pe procesul cu pricina, vor fi tentate să acționeze în judecată instituția, pentru nemunca prestată. 

Tip soluție:
Admite în parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele (ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ APELE ROMÂNE ȘI ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ ARGEȘ-VEDEA, n.r.) la plata către reclamantă a sumei de 125.309 lei reprezentând contravaloare servicii de reabilitare. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Primarul comunei Băbana - Ivan Vasile Bebe şi Primăria comunei Băbana ca fiind introdusă de către persoane fără calitate procesuală activă. Admite în parte cererea de majorare a onorariului de expertiză de la 1.000 lei la 1.500 lei şi obligă reclamanta la plata diferenţei de onorariu de expertiză în cuantum de 500 lei. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu expert. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată în şedinţa publică de la data de 13.04.2017.
Document:
Hotărâre  4514/13.04.2017

Tribunalul Argeș  a decis rapid: ABAAV este bună de plată. Definitiv!

Cu numai o zi înainte de expirarea termenului, cele două bogate instituții amendate au contestat hotărârea Judecătoriei Pitești la instanța superioară, adică la Tribunalul Argeș. Dosarul format, cu numărul 23064/280/2014, înregistrat la data de 20 noiembrie 2017, s-a judecat în doar o repriză, adică mai repede decât la fotbal: ”Respinge  apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 02.10.2018. Document: Hotărâre  3967/2018  02.10.2018”
Pe scurt, înseamnă că rămâne ca la Judecătorie, iar cei de la Ape, sunt buni de plată.

Apele Române utilizează și ultima cale de atac

Av. Pașavel Valeria: „Hotărârea Tribunalului Argeș este definitivă, într-adevăr. Nu și irevocabilă. Dar, în urma unor Decizii ale Curții Constituționale, s-a redeschis și calea recursului, pentru toate procesele evaluabile în bani”.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ” În urma Hotărârii Tribunalului Argeș, cei de la Apele Române mi-au virat banii, spre sfârșitul anului trecut. Ei au formulat, însă, recurs. Am și depus întâmpinare, la Curtea de Apel Pitești. Miza este mare, pentru că numeroase primării stau cu ochii pe acest proces”.
Așa este, sunt numeroase cazurile în care, numai în județul Argeș, cursuri mici de apă, cu albiile colmatate, neîngrijite, au ieșit, în urma ploilor căzute, din matcă, provocând stricăciuni și inundații. Cele două instanțe, care au judecat, până acum, cazul, arată că vina este a administratorilor acestora, adică a Administrației Bazinale de Apă Argeș. Iar Primăria Băbana poate deveni un pionier care să-i pună și la muncă. Nu s-a fixat, încă, un termen al procesului ce se va desfășura la Curtea de Apel Pitești, însă estimările sunt pentru începutul verii.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea