De necrezut! Salarii de 5.500 lei pentru angajați cu studii gimnaziale la instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș

Au crescut din nou salariile pentru angajații din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș și pentru cei din unitățile subordonate instituției. Pe 31 ianuarie, în ședința Consiliului Județean Argeș s-au aprobat noile salarii de bază, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru funcționarii publici și personalul contractual. Printre salariile modificate ne-au atras atenția cele ale angajaților cu studii medii sau chiar cele… gimnaziale. Așa se face că un angajat cu studii GIMNAZIALE ar putea să aibă și un salariu de 5.500 lei. Ca să facem o comparație cu angajații cu studii superioare de la Consiliul Județean, salariul este comparativ cu cel al unui consilier juridic, grad profesional asistent, care obține un salariu de bază de… doar 5.387 lei. Diferența este că cel din urmă are vreo patru ani de facultate absolviți. Nici nu mai facem comparație cu salariile angajaților cu studii superioare din privat pentru că ar da faliment unele societăți.

Salvator montan cu studii gimnaziale – 5.512 lei

Deși nu ne-a venit să credem acest lucru, la instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș, în grila de salarizare, sunt prevăzute posturi și pentru persoanele care au absolvit 10 clase, cei cu studii gimnaziale. Pare greu de crezut, dar salariile sunt chiar la nivelul celor cu studii superioare (facsimil). Și nu este o greșeală de redactare! La Serviciul Public Salvamont Argeș sunt prevăzute posturi de salvator montan, cu studii GIMNAZIALE. Astfel, un salvator montan, grad III, cu 10 clase, ar avea un salariu de 5.512 lei. De asemenea, tot la Salvamont, în grila de salarizare, salvatorii montani, cu studii medii, au un salariu cuprins între 5.803 lei și 6094 lei. Mai precizăm că la aceste salarii mai sunt incluse și voucherele de vacanță și norma lunară de hrană.
„Este vorba doar de grila de salarizare. La Salvamont Argeș nu avem angajați cu studii gimnaziale. Majoritatea salvatorilor noștri montani au chiar studii superioare. Dar sunt oameni, în țară și în județ, foarte buni salvamontiști, care au doar studii gimnaziale…”, ne-a precizat Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.

Un referent cu studii medii din cadrul aparatului de specialitate al CJ Argeș - 4.950 lei

Cu salarii mari și studii puține, în cadrul aparatului de specialitate al CJ Argeș, regăsim și postul de referent, grad profesional superior, cu – 4.950 lei. De asemenea, la Consiliul Județean un șofer obține un salariu de bază de 3.848 lei. În schimb, la DGASPC Argeș, instituție subordonată CJ Argeș, un șofer și un muncitor necalificat primesc între 3.453 – 3.640 lei, în timp ce o îngrijitoare – 3.245 lei.

Noile salarii de bază ale angajaților din aparatului de specialitate al CJ Argeș

Secretarul județului va avea un salariu de 16.515 lei, arhitectul șef – 16.370 lei, un director executiv – 15.829 lei, un șef serviciu – 14.560 lei, iar un șef birou – 13.520 lei. De asemenea, un auditor superior va obține 10.046 lei, un consilier, consilier juridic, inspector, cu grad superior, – 9.194 lei, iar un referent specialitate superior – 7.280 lei. De altfel, un șofer va primi 3.848 lei. La aceste salarii se adaugă sporuri, vouchere de vacanţă şi norma lunară de hrană.

Salariile angajaților DGASPC Argeş - aparat propriu

Directorul general are un salariu de bază de 15.746 lei, directorul adjunct – 15.018 lei, șef serviciu – 11.731, iar un șef birou – 11.461. De asemenea, un auditor grad profesional superior – 8.112, iar un consilier juridic și un inspector, cu grad superior, – 7.155 lei. La aceste salarii se adaugă sporuri, vouchere de vacanţă şi norma lunară de hrană.

Salariile angajaților Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor Argeș

Directorul executiv are un salariu de bază de 15.746 lei și un șef serviciu – 11.731 lei. În schimb, un consilier, un consilier juridic și un inspector, grad profesional superior, primește 7.155 lei.

Eliza Rădulescu, șefa serviciului Resurse Umane: „Mărirea salariilor era obligatorie”

Mărirea salariilor a fost explicată de Eliza Rădulescu, șefa serviciului Resurse Umane, din cadrul Consiliului Județean.
”Este vorba despre actualizarea salariilor de bază la aparatul de specialitate și la instituțiile din subordinea noastră. Este vorba despre hotărârea de Guvern 937/2018 cu privire la salariul minim brut pe țară. Este vorba despre actualizarea coeficienților cu noul salariu minim brut pe țară. Este obligatorie această mărire”, a precizat Eliza Rădulescu, în cadrul conferinței de la Consiliul Județean Argeș. A.V.


Click AICI pentru a vedea grila de salarizare de la Salvamont

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea