Tribunalul Argeș, pe locul 7 la nivel național în privința volumului de activitate

Săptămâna trecută, Tribunalul Argeș a prezentat raportul de activitate, pe anul 2018. Anul trecut, instanța a avut un volumul de activitate de 22.029 dosare, dintre care 8.280 dosare se aflau în stoc la începutul anului și 13.749 dosare intrate pe parcursul perioadei analizate. Comparativ cu anul anterior se constată o diminuare a volumului de activitate cu aproximativ 2,2%, diminuare datorată reducerii cu 2.074 a numărului dosarelor intrate în 2018 față de anul precedent.

Peste 15.000 de dosare soluționate de instanța argeșeană în 2018

Comparativ cu celelalte tribunale, volumul de activitate al Tribunalului Argeș s-a clasat pe locul 7 atât din punctul de vedere al numărului de dosare, cât și din punctul de vedere al complexității dosarelor de soluționat în anul 2018. Tribunalul Argeș a soluționat în 2018 peste 15.000 de dosare.
Instanța argeșeană şi-a desfăşurat activitatea în primele 6 luni ale anului 2018 cu un număr de 36 judecători. Până la finalul anului 2018, situaţia posturilor de judecător a suferit modificări. În perioada iulie – decembrie, 6 judecători au fost eliberaţi prin pensionare, printre ei și președintele instanței, judecătoarea Valerica Vîrtopeanu. Ca urmare a desfăşurării concursului de promovare efectivă şi pe loc desfăşurat în luna septembrie 2018, la Tribunalul Argeş au promovat 2 judecători. La finalul anului 2018 din cele 39 posturi prevăzute în schemă erau efectiv ocupate un număr de 35 (doi fiind detaşaţi la CSM), vacante fiind 4 posturi, 3 de execuţie, unul de conducere. În ceea ce priveşte cele 3 posturi vacante de execuţie, acestea au fost ocupate prin concurs în acest an.
În 2018, Secția de litigii de muncă și asigurări sociale și-a desfășurat activitatea cu un număr mediu de judecători de 5,4 participare efectivă la activitatea instanței. Încărcătura raportată la numărul de dosare intrate fiind de circa 926 dosare, iar raportat la volumul efectiv, de 1508 dosare. În secția civilă, s-a înregistrat o participare efectivă în ședințe de judecată de 22,1 judecători, înregistrând o încărcătura de aproximativ 300 dosare raportat la numărul de dosare intrate, de 518 cauze raportat la volumul efectiv și de 952 cauze, raportat la volumul adiționat. De asemenea, Secția penală a înregistrat o prezență efectivă de 6,7 judecători, înregistrând în medie o încărcătura de 316 dosare raportat la numărul de dosare intrate și aproximativ 382 cauze raportat la volumul adiționat, se arată în raportul de activitate al Tribunalului Argeș.
La prezentarea bilanțului activității Tribunalului Argeș au participat Mariana Vârgă, vicepreşedintele Tribunalului Argeş, Marius Gabriel Săndulescu, președintele Curții de Apel Pitești, Gabriela Baltag și Evelina Mirela Oprina, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, conducerea Judecătoriilor Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Topoloveni si Costeşti, conducerea Tribunalului Specializat Argeș, Luminiţa Ioana - decanul Baroului Argeş, comisarul șef Tudorel Pieleanu, şeful IPJ Argeş. Au mai luat parte și magistraţi din cadrul instanţelor argeșene, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din județ.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea