Contre dure între deputatul PSD Cătălin Rădulescu și reprezentanții USR

# Cătălin Rădulescu: Primarii au arătat că erau sute şi sute de semnături care nu existau… câţiva au făcut şi plângeri penale # Preşedintele USR, Dan Barna: am asistat la o încercare a dl. Cătălin Rădulescu, condamnat penal… să blocheze transmiterea iniţiativei ”Fără Penali” la CCR

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat temeiul pentru care a fost depusă plângere la Parchetul General împotriva iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”: deoarece peste 500.000 de semnături au fost falsificate de USR. De asemenea, Raluca Turcan şi Dan Barna au acuzat că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi Rădulescu, vor să saboteze demersul prin trimiterea semnăturilor la Parchet.
„Multe, peste 500.000 - 600.000. Dacă erau două, trei, 10 semnături, înţelegeam să facem discuţia asta. Dar devin penibili, pentru că la 600.000 de semnături deja este o chestiune gravă. O să vedeţi că sute de primării au arătat aceste lucruri. Primarii au arătat că erau sute şi sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câţiva au făcut şi plângeri penale”, a declarat Cătălin Rădulescu (gandul.info).
Social-democratul care este noul chestor al Camerei Deputaţilor a acuzat USR şi PNL că acum „penalii strigă fără penalii”.
„Ştiţi cum e, penalii strigă penalii. Atât USR, cât şi PNL, au plângeri penale şi începerea urmăririi penale la tot ce înseamnă finanţările ilegale la cererea AEP-ul. Aceste dosare sunt depuse de vreo câteva luni de zile, procurorii se pare că nu sunt interesaţi. Penalii care strigă totdeauna penali ar trebui să-şi dea demisia. În al doilea rând, există plângeri penale făcute de foarte mulţi primari din ţară, la fel, depuse la Parchet, privind suspiciunile evidente de fraudare a listelor pe care aceşti colegi din USR le-au depus la Parlament. Pe de altă parte, există mediatizată, eu am şi cerut acum vreo 5-6 luni de zile ca Parchetul să se autosesizeze vizavi de mediatizarea convorbirilor telefonice între membrii USR, care spuneau unii altora cum să falsifice semnăturile”, a completat Rădulescu.
Președintele USR, Dan Barna:

„A fost o încercare a dl. Rădulescu, condamnat penal, să blocheze transmiterea inițiativei «Fără penali» la CCR”

„Sabotarea Iniţiativei Fără penali, iniţiativa pentru care 1 milion de români au acordat o semnătură continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul Permanent pe cei doi colegi ai mei (...) am asistat la o încercare a dl. Cătălin Rădulescu, condamnat penal, care a fost promovat de PSD în funcţia de chestor al Biroului Permanent din Camera Deputaţilor, care alături de Florin Iordache, autorul OUG 13, încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei Fără Penali la CCR, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că secretariatul general, în cele aproape 5 luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constat neconcordanţe la semnături”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea