Martorii din dosarul fostului primar al Piteștiului vor fi aduși cu mandate

# Acuzații sunt suspectați că încearcă să lungească procesul
Un nou termen, fără rezultate, în procesul în care fostul primar al Piteștiuluiu, Tudor Pendiuc, a fost acuzat de procurorii anticorupție că a asfaltat strada fostei secretare a Primăriei Pitești. Deși în primă instanță a fost achitat, procesul merge greu. La primul termen de la Curtea de Apel Pitești, inculpații au cerut amânare pentru angajarea de apărători. Apoi, la al doilea termen, s-a dispus reaudierea unor martori. Care martori, la termenul din ultima zi a lunii ianuarie 2019, nu s-au prezentat. Drept pentru care, instanța
”Amână judecarea cauzei la data de 19 februarie 2019, ora 13:00, pentru când dispune citarea martorilor Ţurcanu Alexandru şi Vlad Valentin, cu mandate de aducere , cât ci citarea martorilor Voiculescu Constantin, Traşcă George Cristian şi Popescu Gheorghe. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 31 ianuarie 2019, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

Achitat în primă instanță în dosarul de asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public

În acest dosar, fostul primar este cel în care a fost interceptat de procurorii DNA când discuta despre asfaltarea drumului către casa fostei sale secretare. Mai mult, Pendiuc a pornit cu dreptul în acest dosar, dat fiind faptul că în primă instanță a fost achitat.
”În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se arată în comunicatul transmis de DNA după trimiterea în judecată.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea