Fostul primar de la Șuici a făcut cerere de revizuire în dosarul în care a fost condamnat cu suspendare

Constantin Iatagan, fostul primar de la Șuici, a formulat la Tribunalul Argeș cerere de revizuire în dosarul în care este condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. În urma condamnării, Iatagan a pierdut și mandatul de primar în localitatea Șuici. Acum, acesta încearcă să obțină desființarea hotărârii judecătoresti definitive. Tribunalul Argeș urmează să decidă dacă îi va admite fostului edil cererea făcută. Următorul termen al procesului va avea loc pe 14 martie.
În luna iulie 2015, DNA Piteşti i-a trimis în judecată pe primarul de la Șuici, Constantin Iatagan, pe secretarul localităţii, Cateluţa Marinescu, pe contabila Maria Mecu, pe inginerul Ion Stătică, dar şi pe consilierii locali Nicolae Apostu, Alexandru Apostu, Constantin Găbrian, Ion Rudeanu şi Constantin Șerban pentru conflict de interese.
Potrivit procurorilor Anticorupţie, în septembrie 2007, când s-a constituit Asociaţia crescătorilor de animale şi producţie vegetală Şuici, împricinaţii se numărau printre membrii fondatori, deşi în paralel erau şi funcţionari publici. Pentru campania aferentă anului 2010, urmare a modificării cadrului legislativ, Consiliul Local Şuici nu mai îndeplinea condiţiile de eligibilitate. S-a hotărât ca sprijinul financiar pe suprafaţă de la APIA să fie obţinut de Asociaţia crescătorilor de animale şi producţie vegetală Şuici, obţinând suma de 242.027,65 lei, bani din fonduri europene şi de la bugetul naţional. În timpul cercetărilor a fost rambursată suma integral, dar cei în cauză tot au fost judecaţi și condamnaţi cu suspendare.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea