Doi argeșeni, trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări

# Dețineau peste 342.000 de țigarete ilegal
Doi argeșeni au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul vamal. Victor Ionuț Paraschiv și Veronica Șelăvîrtea au fost depistați, în septembrie 2018, în flagrant de polițiști în timp ce desfășurau activități de contrabandă cu țigări. Cei doi au fost prinși, în preajma unui stadion de fotbal dintr-o comună din Argeș, în timp ce împărțeau marfa.

Prejudiciu adus statului de circa 240.000 lei

În septembrie 2018, inculpatul Victor Paraschiv a colectat și a transportat o cantitate de peste 342.000 de țigarete, în ambalaje, fără a avea aplicate marcajele fiscale legale. Acesta a fost prins în flagrant de polițiștii argeșeni, în zona unui stadion dintr-o localitate argeșeană, în timp ce îi vindea inculpatei Veronica Șelavîrtea peste 62.000 de țigarete.
„Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, inculpatul P.V.I. a încercat în faza inițială să se sustragă cercetărilor, sens în care în momentul în care au intervenit organele de poliție, acesta s-a îndepărtat în fugă pe lângă clădirea vestiarelor, însă a fost prins și imobilizat de polițiști”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Procurorii au stabilit că a fost prejudiciat bugetul statului de cei doi inculpați cu suma de aproximativ 240.000 lei. În dosarul de la Judecătoria Pitești s-a constituit parte civilă Statul Român, prin ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea