Interese obscure în PSD Argeș! Scandal de proporții între Cristian Gentea și senatorul Șerban Valeca după numirea șefului de la Finanțe

# Cristian Gentea: „Mi-am dat demisia ca formă de protest” # Ion Mînzînă: „Cei care au luat decizia presupun că vor da și explicațiile de rigoare” # Ion Georgescu: „Fac apel la unitate și reconciliere”
O parte din membrii PSD Argeș și-au arătat nemulțumirea după ce Lucrețiu Tudor a fost schimbat de la conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş. Decizia a venit după ce în ianuarie s-a pus în discuție în Biroul Permanent Județean susținerea acestuia. Prin rezultatele foarte bune înregistrate de AJFP Argeş, Lucrețiu Tudor a fost susținut cu unanimitate de voturi de membrii PSD. La câteva săptămâni distanță, drept „răsplată” acesta a fost înlocuit din funcția de conducere. Noul director general al Finanțelor Argeș este Dumitru Braia, care a primit o delegare pentru patru luni şi  jumătate, până la data de 30 iunie a.c. Luni, 18 februarie, va fi prima zi de muncă a acestuia. Dumitru Braia are peste 60 de ani, este inspector fiscal şi a lucrat mai mult de un an ca șef Administraţie Adjunct Inspecţie Fiscală Teleorman.

Gentea: „Organizația a votat într-un fel, biroul permanent a fost de acord, dar nu s-a ținut cont”

ANAF, sub semnătura presedintei Mihaela Triculescu, a emis ordinul prin care Lucreţiu Tudor, director general al Finanţelor Argeş, a fost schimbat din funcţia pe care a ocupat-o pentru o perioadă de un an. Schimbarea lui Tudor a produs un adevărat scandal în cadrul PSD Argeş. Cel mai mare conflict s-a iscat între Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, şi liderul PSD Argeș, senatorul Şerban Valeca, scandal care a rupt organizația în mai multe „părți”. Gentea susține că luni, 18 februarie, odată cu prima zi de muncă a noului director de la Finanțe, își va da demisia din funcția de preşedinte executiv al PSD Argeş.
„Am scris demisia, luni dimineața (nr. 18 februarie)  o depun la 7.30. O înregistrez la partid.  Acum un an, toată organizația l-a susținut pe Tudor. S-a dus la Finanțe și eu zic că și-a făcut treaba. I-a expirat delegația pe 25 ianuarie. Am avut apoi birou permanent și am întrebat ce se întâmplă la Finanțe. Toată lumea a fost cu domnul Tudor. L-au lăudat toți, inclusiv domnul Valeca. În ședința asta nu s-a vorbit nimic de Braia, de nimeni altcineva. Acum l-au pus pe Braia în funcție. Mie nu mi se pare normal pentru că nu ne-a spus nimeni nimic. Cum domnul Valeca nu mi-a răspuns la telefon, eu am luat decizia, ca o formă de protest, de a-mi da demisia din structura de la județ, adică din funcția de președinte executiv. Rămân la municipiu și îmi văd de organizație și gata”, a precizat Cristian Gentea.
Președintele PSD Pitești exclude ca numirea lui Braia să se fi făcut fără cunoștința președintelui Șerban Valeca. „Nu cred că această numire a fost făcută fără să știe domnul Valeca de ea. Lipsa asta de comunicare nu face bine în niciun caz. Noi ca organizație nu avem nevoie de aceste lucruri în an electoral. Repet, nu am nicio problemă cu dl Braia. Organizația a votat într-un fel, biroul permanent a fost de acord, dar nu s-a ținut cont”, a mai adăugat Gentea.

Ion Mînzînă: „Sper să ne vedem și să discutăm într-un cadru organizat”

Despre numirea lui Braia peste decizia BPJ al PSD și desre conflictul iscat între Gentea și Valeca a făcut mai multe precizări și vicepreşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.. „Sper să ne vedem și să discutăm toate lucrurile acestea într-un cadru organizat. Faptul că fiecare discută cum poate, unde poate, arată că tensiunea este una foarte mare. Ar fi indicat o întâlnire a tuturor celor care conduc acest partid. Domnul Gentea sper să revină la sentimente mai bune. Sunt lucruri în viață care se întâmplă, nu luăm decizii la cald, le analizăm. Situația este una tensionată, nu mai trebuie să o tensionăm și noi. (…) Contează mai puțin un punct de vedere al organizației, contează cel mai mult decizia finală. Una care are substanță politică. Cei care au luat decizia presupun că vor da și explicațiile de rigoare. Orice decizie trebuie să aibă la bază o motivație. Așteptăm motivația”.
Mînzînă recunoaște că l-a susținut tot pe Lucrețiu Tudor la conducerea AJFP Argeș. „Pentru simpatie personală și pentru performanța avută mă situam pe partea domnului Tudor. Îl cunosc și pe domnul Braia. La un moment dat a candidat chiar pentru PSD, când eu nu eram încă membru”, a mai precizat Ion Mînzînă.

Ion Georgescu: „Fac apel la unitate și reconciliere”

Ion Georgescu, secretar general al PSD Argeş, a făcut apel la unitate după scandalul din ultimele zile de la partid. „Scena politică județeană este în prezent animată de o serie de declarații ale unor colegi de valore, cu experință atât în politică, dar și în administrație.
Social democrația nu este doar o doctrină, iar partidul nu reprezintă doar o siglă, trebuie să avem încredere unii în alţii, să participăm și să contribuim cu toții la viaţa politică, economică și socială a comunității din care facem parte. Pentru asta trebuie să schimbăm logica în care noi gândim strategiile politice, în care dezvoltăm programe publice, în care ne raportăm la actul de guvernare. Fac apel la unitate și reconciliere, caracterele puternice și vocale trebuie să găsească o cale de comunicare eficientă. Vom trata cu maturitate toate problemele ridicate de colegii noștri.
Am încercat să îi luăm un punct de vedere și președintelui PSD Argeș, Șerban Valeca, dar acesta nu a binevoit să ne răspundă la telefon. Rămâne de văzut cum se va soluționa conflictul dintre Gentea și Valeca.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea