Primarul din Arefu nu vrea să dea ochii cu Constantin Nicolescu

După ce în urmă cu o săptămâna şi ceva, la ziua comunei Arefu, primarul comunei, Gheorghe Stoican, a supărat conducerea PSD, marţea trecută a făcut una şi mai rară. La ziua comunei, primarul PSD-ist nu a invitat, deloc, nu doar pe scenă, niciun şef de la centru, mai mult nu a acordat diplomă de onoare deputatului său din colegiu, domnului Mircea Drăghici. Nu a ajuns că nu i-a acordat această diplomă, dar a mai avut curaj să-l şi deranjeze pe domnul deputat spunând:  „La anu’ o fi şi rândul dumneavoastră, domnule deputat, să fiţi cetăţean de onoare al comunei. Dar poate vă vedem mai des pe aici, că în trei ani nu ne-aţi căutat”. Mircea Drăghici a recunoscut, de faţă cu toată lumea că nu a făcut nimic pentru comună, încercând să mai dreagă puţin busuiocul, spunând că nu a putut.  „Am acordat aceste titluri oamenilor care ne-au sprijinit. Prefectul Davidescu ne-a ajutat enorm cu toate aprobările pentru a face din localitatea noastră o staţiune turistică. Nu am de ce să-i laud pe ai mei, pentru că nu ne-au ajutat cu nimic, de un an de zile n-am mai văzut un ban, facem totul pe cont propriu”, a continuat edilul comunei Arefu. PSD-iştii s-au retras pe rând, plecând unul câte unul, fără a aştepta să se termine înmânarea diplomelor.

Decât să dau ochii cu şeful, mai bine mă pitesc

Purtarea necuviincioasă a primarului a ajuns şi la urechile preşedintelui PSD, domnul Constantin Nicolescu, care şi-a făcut drum prin zonă. Mare năpastă pe capul bietului primar să vină şeful cel mare la el în comună, mai ales că era însoţit şi de deputatul Mircea Draghici. Cum să-şi explice primarul purtarea necuviincioasă? Săracul primar, prin ce chinuri o fi trecut! Ce s-o fi gândit sărăcuţul, ce s-o fi învârtit, cât o fi stat la sfat cu viceprimarul, cum să facă să iasă basma curată, dar doi PSD-şti, dacă îşi adună puterile, găsesc rezolvare la toate problemele. Speriat la gândul că va da ochi cu şeful PSD, primarul a decis să se pitească, spun surse apropiate primarului. Cei doi au hotărât ca primarul să stea ascuns în casă, să spună că nu e în localitate, că ar fi plecat cu copiii pe la aeroport, iar viceprimarul, cu fruntea sus, să iasă în faţa preşedintelui. Acu, între noi fie vorba, viceprimarul nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu i-a mirosit.
Nu vreau să mă gândesc la reacţia domnului Nicolescu în momentul în care a aflat de lipsa primarului. Adică, vine muntele la Mahomed şi Mahomed … la aeroport?

Constantin Nicolescu: “Să mă caute primarul!”

Viceprimarul, domnul Pavel Bârlă, după discuţiile despre USL şi alte cele de organizare în comună, a cerut şi nişte bani de la Consiliul Judeţean, vreo 3 miliarde, cum că au nevoie neapărat, că au conturile blocate, că nu se mai descurcă deloc. Rămâne de văzut dacă domnul Nicolescu va ajuta cumva la deblocarea conturilor de la Arefu, dar un lucru e cert. A plecat din comună spunându-i viceprimarului: “Să mă caute primarul!”

Primarul Gheorghe Stoican a intrat în concediu…

Am încercat să luăm legătura cu domnul primar, dar nu am reuşit, aşa că l-am sunat pe domnul viceprimar.
# Bună ziua domnul viceprimar. Am încercat să luăm legătura şi cu domnul primar, dar nu am reuşit.
Viceprimar: E în concediu.
# A intrat în concediu? De când?
V: E treaba noastră.
# Nu a fost în comună când a venit domnul Nicolescu?
V: Nu.
# Am înţeles că v-a vizitat domnul Nicolescu, marţi şi veţi să vă ajute cu nişte bani de la CJ, bani care v-ar fi necesari, acum, până începe derularea proiecului Moliviş.
V: Da, aşa este. Domnul Nicolescu ne-a promis că ne va ajuta, în şedinţa care va urma, ne va sprijini cu o sumă de bani. Avem cel mai mare proiect din ţară. Cei de la Bucureşti, de la Inspectoratul în Construcţii, au spus că nu au mai văzut un proiect de sesmenea amploare încă de pe vremea lui Ceauşescu. Ştiţi care este problema? Noi, ăştia care tragem căruţa, trecem prin toate greutăţile, iar cei din faţă ştiu să-şi atribuie meritele.
# Cine îşi atribuie meritele?
V: Eeee… lasa-ţi, să fim noi mai modeşti şi să stăm în banca noastră.    (L.C.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea