Trei veterani de război, omagiați în comuna Bogați

Primăria Bogați și Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi au omagiat miercuri, 20 februarie, mai mulți veterani de război. Cei trei veterani de război din Bogați, căpitani în retragere, fac parte din puținii soldați români rămași în viață, care au luptat pe câmpurile de luptă din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Căpitanii în retragere Gheorghe Bratu, Gică Popescu și Ion Zaharia reprezintă surse de inspiraţie pentru generaţiile tinere, poveştile lor regăsindu-şi ecoul şi astăzi. Cei trei au povestit participanților la eveniment câte puțin din amintirile cu care au rămas după acele perioade crâncene.

Aceștia au luptat la Cotul Donului, Odessa și Cehoslovacia, au fost răniți și sau chiar tinuți prizonieri, însă toate aceste nu i-au învins și au avut puterea să se întoarcă acasă după terminarea Războiului. Cei trei povestesc cu lacrimi în ochi ceea ce au trăit acolo. Mărturisesc cu durere în suflete cum simțeau, la acele vremuri, că moartea era la orice pas, însă, în același timp spun că nu s-au gândit nicio secundă să renunțe sau să dea înapoi. A fost o manifestare plină de emoții la care a participat, din partea Statului Major al Apărării, șeful Direcției logistice, generalul Constantin Negrea, și membri ai Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi. De asemenea, evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul primarului comunei Bogați, Ion Gîrleanu, și al prefectului județului Argeș, Emilian Dragnea.

”Au fost sărbătoriți cei trei veterani  de război ai noștri. Aceștia ne-au povestit până unde au mers în război, cât au mers pe jos, cum dormeau pe câmp, prin câte au trecut ei. Culmea, niciunul, din cei trei, nu a fost rănit pe timpul războiului… Tot evenimentul a fost cu o încărcătură emoțională foarte mare. Nu l-am văzut niciodată atât de marcat pe domnul prefect ca acum. Aproape toți eram cu lacrimi în ochi. Evenimentul va rămâne întipărit foarte mult timp de acum înainte în mintea tuturor celor care am luat parte la el”, ne-a precizat edilul Ion Gîrleanu.
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea