Motivele numirii lui Mircea Drăghici în fruntea AEP

Mircea Drăghici a fost „recompensat” după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea sa la conducerea Ministerului Transporturilor. Deputatul argeșean a fost propus pentr a-l înlocui pe Daniel Barbu în fruntea Autorității Electorale Permanente. Această mutare pare un pic ciudată, în condițiile în care „beneficiile” ar fi mult mai mici față de cele obținute din funcția de deputat și trezorier al PSD.

Ionuț Moșteanu: „Bătaie de joc!”

După anunțarea candidaturii, au apărut și primele comentarii. Primul a fost deputatul USR, Ionuț Moșteanu, care susține că este un conflict de interese din partea lui Liviu Dragnea de a-și trimite trezorierul în fruntea AEP. „În CEX-ul PSD de aseară, pe lângă reciclarea unui ministru la transporturi (care acum un an nu mai era bun, acum e bun) și unul nou fără experiență în administrație, a mai fost o decizie care a trecut pe sub radar - Mircea Drăghici președinte al Autoritâții Electorale Permanente. Poate vă întrebați de ce ar vrea un parlamentar să renunțe la imunitate ca să meargă la AEP. În cazul ăsta e foarte simplu - de acolo poate șterge urmele în scandalul cheltuirii banilor PSD din subvenție de care a scris Newsweek. Se pare că procurorii sunt pe fir, și pentru Drăghici și Dragnea a devenit o luptă contracronometru să blocheze dosarul. În final, remarc că e un conflict de interese flagrant să îl pui pe trezorierul partidului de guvernământ șef la instituția care verifică cheltuirea banilor de către partide. Bătaie de joc!” a spus Moșteanu.

Fără beneficii, dar cu o „altfel” de putere

Surse politice susțin că mutarea făcută de social democrați a fost negociată de Mircea Drăghici pentru a scăpa de unele probleme legate de cheltuirea fondurilor PSD provenite de la Bugetul de Stat. Mai exact, Mircea Drăghici este cercetat într-un dosar în care este acuzat că a cumpărat bolizi de lux din banii partidului și a făcut contracte de publicitate pe sume colosale cu anumite trusturi media. Astfel, procurorii au cerut mai multe documente de la AEP pentru a putea proba ceea ce s-a scris în presa centrală. Mircea Drăghici, care are în acest moment susținere din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, va ajunge la conducerea AEP, de unde ar putea înclina balanța în favoarea sa.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea