Partid decimat din interior. Președintele TNL Argeș, acuzat de atitudine ostilă față de Adrian Miuțescu

# Gelu Tofan: „George Hristescu va fi exclus statutar în perioada următoare” # Conflictul de la liberali continuă! Fotografii făcute pe un gard, în miezul nopții!
Pentru PNL Argeș anul 2019 a început cu scandaluri și lupte interne. Nu este lună fără conflict la liberalii argeșeni! După dizolvarea conducerii PNL Pitești a urmat decapitarea organizației de tineret a liberalilor. În ședința BPJ din 13 februarie s-a luat în discuție excluderea din partid a lui George Hristescu, președintele TNL Argeș. Se pare că totul a plecat de la niște poze făcute la un gard, în miez de noapte, cu tinerii liberali care s-ar fi „distrat” în sediul organizației de tineret.

Hristescu: „Gelu Tofan a făcut niște poze prin gard”

Liberalii argeșeni susțin că George Hristescu nu s-a implicat deloc ca președinte la TNL Argeș de când a fost numit, tot de actuala conducere. În continuare, vă prezentăm mai multe puncte de vedere ale principalelor personaje implicate în scandal.
Deși se vorbește de excluderea sa din partid, Hristescu a desfășurat în această perioadă mai multe activități în calitate de președinte al Tineretului Național Liberal Argeș. „În momentul de față nu sunt exclus din partid. Conform statului sunt în continuare membru PNL și președinte al TNL Argeș.  Nu există nicio decizie de excludere a mea. În schimb noi ne continuăm activitățile. Avem o gală sâmbătă (n.r. 23 februarie), la Vila Florica. Este o gală de excelență pentru tineri! O să premiem tinerii noștri consilieri locali din județul Argeș. O să fim alături de ei și o să demonstrăm că suntem o unitate. Înainte de acest eveniment o să prezentăm și raportul de activitate, precum și stabilirea strategiei de campanie pentru europarlamentare”, spune George Hristescu.
Despre excluderea sa din partid, acesta spune: „S-a discutat în BPJ. Au ieșit niște poze cu noi, unele puerile. Noi ne strângeam în fiecare vineri după ședința tinerilor de la Pitești. Dacă exista un tânăr care avea o aniversare, în săptămâna respectivă, atunci luam un tort, o șampanie, 2-3 beri. Colegul meu din BPJ, Gelu Tofan, a făcut niște poze prin gard la o astfel de aniversare. Acestea au fost prezentate în ședință. Bineînțeles, eu am devenit vulcanic în ședința BPJ pentru că trebuie să apăr și eu organizația, iar imaginea mea a fost afectată. Sunt niște poze banale, nu compromițătoare. Răul cel mai mare care se vrea asupra mea și a organizației de tineret provine din partea dl. Sofianu, Gelu Tofan și dl. Miuțescu”.

„Sunt niște poze făcute la un gard, cu persoane în sediul de la Pitești care socializează. Nu este nimeni pe mese”

Despre pozele vehiculate, George Hristescu, președintele TNL Argeș, susține: „Sunt niște poze făcute la un gard. Poze cu niște persoane în sediul de la Pitești care socializează. Nu este nimeni pe mese! (...) Nu se poate ca înainte de alegerile parlamentare, care sunt peste câteva luni, să iscăm niște scandaluri pentru nimic. Nu există nicio miză. Acest circ creat nu are nicio miză, după părerea mea”.

Tofan: „Unul dintre tineri mi-a trimis mie acele fotografii. Nu era un motiv de excludere ăsta. La el este un dosar întreg”

În schimb, vicepreședintele PNL Argeș, Gelu Tofan, susține tare și răspicat că Hristescu urmează să fie exclus din partid, semn că scandalul este departe de a fi „stins”.
„George Hristescu va fi exclus statutar în perioada următoare. El fiind președintele TNL Argeș are un statut special și nu poate să îl dea nimeni afară decât dacă este dat votul în cadrul ședintei CDJ. (...) Sunt și niște poze cu ei, noaptea la ora 12.00, când ei chefuiau acolo. Unul dintre tineri mi-a trimis mie fotografiile. Dar nu era un motiv de excludere ăsta. La el era un dosar întreg. O să vă trimitem un comunicat în care apar mai multe amănunte”, ne-a precizat Gelu Tofan.

PNL Argeș recunoaște debandada din partid

„Dupa dizolvarea BPL Pitești, în spațiul public s-au amplificat atacurile unor membri care fac parte din TNL Argeș, asupra președintelui și a conducerii PNL Argeș. Aceste acțiuni de atac la persoană și promovare publică a unei imagini negative a partidului reprezintă abateri grave disciplinare care vor fi analizate în interiorul partidului. (...) Precizăm că în ședința BPJ din data de 13 februarie 2019, primvicepreședintele PNL Arges, primarul Baicea Ion, a luat atitudine împotriva comportamentului urât, ironic, al colegului nostru Hristescu George, propunând sancțiunea de excludere. Votul a fost dat la vedere întrucât membrii BPJ au dorit să-și asume răspunderea acțiunii lor și au solicitat acest lucru. Cu o majoritate covârșitoare această propunere a trecut”, se arată în comunicatul emis de PNL Argeș.

Hristescu acuzat de indisciplină, neimplicare sau atitudine ostilă

În continuare, PNL Argeș prezintă așa zisele motive care au stat la baza deciziei de excludere a președintelui organizației de tineret.
„Pe lângă faptele de indisciplină ale domnului Hristescu George se impută:
- Activitate nesatisfăcătoare (lipsa unui raport activitate);
- Refuzul de a colabora în acțiuni cu membrii din conducerea partidului;
- Lipsa de comunicare dintre președintele TNL Argeș și membrii organizatiei de tineret, aceștia nefiind informați de deciziile BPJ Argeș (lipsa ședintelor periodice);
- Refuzul permanent de a participa la conferințele de presă organizate de PNL Argeș sau de a organiza propriile conferințe de presă;
- Atitudine ostilă față de președintele partidului și față de unii membri ai conducerii acesteia în funcție de preferințele personale;
- Manifestări nepotrivite în cadrul ședințelor de Birou Politic Județean;
- Întrucât este o fire conflictuală, a indus  tensiuni în cadrul organizației municipale și judetene
- Refuzul de a promova acțiunile organizației județene în spațiul public și incapacitatea lui Hristescu George de a direcționa tinerii în actiuni publice benefice partidului.
Solicitam membrilor PNL care întrețin relatii de ostilitate în partid să dea dovadă de maturitate politică și să oprească acțiunile de denigrare în spatiul public”, se mai arată în comunicatul PNL Argeș.
Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea