Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

„Respinge ca fiind neîntemeiată cererea formulată de către inculpatul Vișoiu Valentin, având ca obiect modificarea condițiilor măsurii sechestrului asigurator, în sensul revocării acestei măsuri de pe unele bunuri asupra cărora s-a instituit măsura. Obligă inculpatul Vișoiu Valentin la plata către stat a sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului București. Trebuie precizat că omul de afaceri a atacat hotărârea instanței. Contestația va fi judecată de Curtea de Apel București.
În dosarul „Publitrans”, Valentin VIȘOIU, la data faptelor  acționar la CNCD S.A, SC Conarg S.A, Conarg Real Estate S.R.L, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de: spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Și Gheorghe Văsâi a cerut înlocuirea bunurilor aflate sub sechestru

O astfel de cerere a fost făcută în 2018 și de omul de afaceri Gheorghe Văsâi, patronul Girexim Universal, de asemenea inculpate în dosarul „Publitrans”. La sfârșitul anului 2017, Gheorghe Văsâi a cerut la Tribunalul București înlocuirea parțială a bunurilor aflate sub sechestru asigurator. Acesta a dorit să înlocuiască partea sa de acțiuni Akta Telecom, aflate sub sechestru, reprezentând 2,0213% din capitalul social al societății, în valoare de circa 114.000 lei.  Pe 11 ianuarie, instanța a respins acțiunea, dar  Văsâi a contestat decizia. La o lună distanță, Curtea de Apel București a respins, ca inadmisibilă contetația formulată. Omul de afaceri are în continuare acțiunile Akta Telecom sub sechestru. Gheorghe Văsâi, patronul Girexim Universal, a fost trimis în judecată în dosarul „Publitrans” pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea