Șoferul de la AJVPS Argeș va fi audiat în procesul șefului

Continuă procesul lui Constantin Istrătescu (foto), directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș, la Judecătoria Pitești. Reamintim că acesta şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

La termenul din 21 februarie, cei doi angajați de la AJVPS Argeș au solicitat instanței schimbarea martorilor solicitați. Așa se face că la următorul termen, cel din 7 martie, se va prezenta la proces chiar șoferul Asociației Județene. Declarația ce urmează a fi acordată de șoferul instituției ar putea fi una foarte importantă în vederea direcției în care va merge procesul.
„Încuviinţează cererea formulată de apărătorul inculpaţilor T.H. si B.S de amânare a cauzei pentru a da posibilitate inculpaţilor să se prezinte la judecată. Încuviinţează în parte proba testimonială. solicitată de acelaşi apărător, respectiv va admite proba cu martorul S.D., şofer la AJVPS Argeş, ce urmează a fi citat la locul de munca si va respinge proba cu martorul P.I., ca nefiind utila soluţionării cauzei prin raportare la probele deja administrate până în prezent…”, se arată în hotărârea instanței.
Reamintim că în vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările în acest dosar penal. Polițiștii au stabilit că în sezonul de vânătoare 2016/2017, cei trei ar fi eliberat autorizații de vânătoare la specia porc mistreț, care ar fi depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor este de 23.400 euro. Procesul în care sunt inculpați cei trei angajați ai AJVPS Argeș, în frunte cu directorul Istrătescu, se află pe rolul Judecătoriei Pitești de mai bine de un an și jumătate.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea