Joaca de-a demisia! Florentin Luca îi ia locul lui „Țîță” în Consiliul Local Bradu, dar s-a trezit că și-a dat… demisia din Partidul pentru Argeș și Muscel

# Consilierii locali din Bradu ai PAM au demisile date în alb la partid # Florentin Luca: „Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”
Pe 28 februarie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bradu s-a făcut din nou rocada între consilierii locali ai Partidului pentru Argeș și Muscel.  Florentin Luca a revenit în Consiliul Local și l-a înlocuit pe Alexandru Stancu, zis „Țîță”, după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Schimbarea consilierilor a produs un scandal de pomină. Totul a plecat de la faptul că organizația PAM Bradu a depus la Primărie mai multe documente printre care se afla și presupusa demisie  a lui Florentin Luca din partid, ceea ce ar fi însemnat că acesta nu mai poate să fie numit în funcție de consilier pentru că și-a pierdut calitatea de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales. În următoarea secundă, ședința  a luat „foc”. Au fost țipete și chiar amenințări cu dosare penale, Florentin Luca susținând că demisia este falsă.

PAM a depus la Primăria Bradu demisia lui Florentin Luca din partid

În documentele depuse la Primăria Bradu se comunică decizia Biroului Permanent Local Bradu al PAM prin care s-ar fi luat act de retragerea lui Florentin Luca din calitate de membru al partidului.
„Vă comunicăm că Biroul Permanent Local Bradu al Partidului pentru Argeș și Muscel, întrunit în ședința ordinară în data de 24.02.2019 a luat act de retragerea din calitatea de membru al PAM de către dl. Luca FLorentin. (…) Astfel, în conformitate cu prevederile art. 22 alin. 1 din statutul PAM, Biroul Permanent Județean a procedat la radierea din registrul membrilor a d-lui Luca Florentin”, se arată într-o adresă a PAM către Primăria Bradu. Documentul este semnat chiar de Mircea Andrei, președintele PAM. Mai mult, pentru a dovedi cele menționată, a fost depusă chiar o demisie a lui Florentin Luca, care ar fi fost semnată la data de 21 februarie (facsimil).

FLorentin Luca: „Ei au depus demisia în alb pe care am dat-o în campania electorală, înainte de alegeri, pentru că dacă nu o dădeam nu ne puneau pe listă”

Florentin Luca: „Nu este nimic adevărat. Ce a fost depusă acolo de ei este demisia în alb pe care am dat-o în campania electorală, înainte de alegeri, pentru că dacă nu o dădeam  nu ne puneau pe listă. Ea este scrisă de mine și este semnată de mine. În afară de dată, ea fiind completată de ei. Haideți să vă explic… Mie mi s-a retras sprijinul politic în 2017. M-am judecat și am câștigat. S-a pus pe ordinea de zi ca să revin consilier. Eu nu am mai vorbit cu colegii mei de la PAM de când mi-au retras sprijinul politic. Au venit și au depus la Primărie cum că eu m-am dus și mi-am dat demisia. Păi eu câștigam procesul în decembrie și îmi dădeam demisia în februarie? Mi-a spus că sunt senil și că sunt bătrân și nu îmi mai aduc aminte ce am făcut. Eu luni o să merg la Poliție și o să fac plângere penală asupra celor care au făcut treaba asta. Nu știu nici măcar unde s-a ținut această ședință în care eu mi-aș fi depus demisia. Din înscrisuri apare că a fost o ședință la care s-au întâlnit 9 din 15 membri  și în care s-a luat în discuție problema mea. Ăla nu este scrisul meu de la data. Este singurul lucru pe care pot să îl spun”.

„Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”

Florentin Luca ne-a  mai precizat că toți consilierii locali PAM din localitatea Bradu au semnat demisii în alb, pentru a pute fi puși pe listele partidului. „Este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată. Toți colegii mei au făcut așa. Data este pusă de ei. De cine? Vedem instanța ce o să spună!”, a mai spus Florentin Luca.

Mircea Andrei: „Este zero dacă și-a dat demisia sau nu și-a dat demisia. Nu va fi important pentru că peste o lună îl excludem din nou”.

Cum actele depuse la Primăria Bradu de PAM au semnătura președintelui Mircea Andrei, am stat de vorbă și cu acesta pentru un punct de vedere.
Mircea Andrei: „Eu nu cunosc exact situația de la Bradu. În ceea ce îl privește pe domnul consilier Luca vizavi că și-a dat sau nu demisia, acest lucru va fi stabilit probabil de către organizația PAM Bradu în relație cu Primăria. Ce am de spus vizavi de această situație, este că un om care nu votează cu propriul partid și votează cu altul nu va putea să rămână consilier PAM pentru că va fi exclus în fiecare lună. Eu respect poziția domnului consilier Luca și anume aceea că vrea să facă parte din PAM , dar și dânsul trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte dorința PAM de a vota conform intereselor acestui partid. Nu să voteze cu PSD-ul, așa cum a făcut. Au fost doi consilieri de-ai nostri care au votat cu PSD-ul și noi am pierdut postul de viceprimar. Acum dl. Luca își dorește să facă parte din PAM. Păi, cum să faci parte dintr-un partid împotriva căruia ai votat, iar votul tău a determinat pierderea poziției de viceprimar? Este zero dacă și-a dat demisia sau nu și-a dat demisia. Nu va fi important pentru că peste o lună îl excludem din nou. Nu instanța îl va menține consilier. Atitudinea lui îl va menține sau nu consilier. El nu poate să meargă cu votul cu PSD-ul și să facă parte din PAM. Organizația locală a înaintat procesul verbal cu demisia omului, olografă. Dumnealui spune că nu e  bună. Foarte bine, nu e bună! Mai face organizația locală o ședință și îl excludem din nou pentru lipsa activității politice”.
Reamintim că pe  17 noiembrie 2017 a încetat  mandatul de consilier al lui Florentin Luca, prin Ordinul Prefectului,  după ce i s-a retras sprijinul politic de către PAM. Decizia a fost luată după ce consilierul local votase cu  propunerea PSD-ului la funcția de viceprimar. Acesta a contestat măsura în instant, iar Tribunalul Argeș i-a admis acțiunea la sfârșitul anului 2018. Pe 28 februarie, în ședința de Consiliu Local Bradu, acesta a fost repus în funcția de consilier local, în locul lui Alexandru Stancu, cel care l-a înlocuit în această perioadă.
Alex Vlaicu

Click AICI pentru a vizualiza demisia consilierului local și înștiințarea făcută de PAM către Consiliul Local Bradu.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea