Luptă de „gherilă” în PNL Argeș, înainte de europarlamentare

# La liberali se derulează episodul dramatic: „Capul lui Hristescu vrem”, cu liderul TNL Argeș în rol de jertfă de ultim moment # Acuzații de filaj, poze făcute „noaptea, ca hoții”, conturi false, atacuri la președintele Miuțescu (foto) sau excluderi din partid - noua „modă” politică de la PNL Argeș # În scandal a intervenit, pe Facebook, și Cătălin Teodorescu, fostul deputat liberal: „Așa cap, așa rezultate, din păcate!”

Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, PNL Argeș se află în prim proces de curățenie… de membrii care se opun președintelui Adrian Miuțescu. S-a început prin curățenia aferentă sărbătorilor de iarnă, i-ar acum s-a dat startul curățeniei de primăvară. Mai e un pic și PNL Argeș se curăță… de tot! Poate după alegeri!
În PNL Argeș se desfășoară un adevărat război de gherilă, partidul fiind împărțit între mai mulți combatanți, cu un lider suprem care pare că nu îl mai poate ține mult timp sub control.

Iar momentul războiului nu este deloc unul prielnic, el desfășurându-se înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai. În loc de confruntări cu PSD Argeș, liberalii sunt măcinați de conflicte interne. Un astfel de conflict este cel privind excluderea lui George Hristescu, președintele organizației de tineret a liberalilor. Parcă se derulează un capitol din nuvela „Alexandru Lăpușneanul” a lui Costache Negruzzi, cel în care norodul strigă: „Capul lui Moțoc vrem”. În schimb, în PNL locul lui „Moțoc” este luat de Hristescu, cel care ar reprezenta jertfa de ultim moment pentru  înăbușirea conflictului. Doar că războiul este mult mai mare.

Liberalii au votat, din nou, în BPJ excluderea lui George Hristescu

Așa se face că PNL Argeș a organizat, săptămâna trecută, Birou Politic Județean în care s-a cerut, din nou, pentru că acest lucru a mai fost discutat o dată, excluderea lui George Hristescu, președintele TNL Argeș. Liberalii au votat iar, de această dată prin vot secret. „Da, este adevărat. A fost exclus statutar, cu vot secret. Așa e procedura. Întâi se dă vot secret în BPJ. Din 20 de membrii ai BPJ-ului 19 au votat pentru excludere și un vot a fost împotrivă”, a precizat vicepreședintele Gelu Tofan, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș.

Gelu Tofan: „ În acest moment, Hristescu este exclus”

În schimb, liberalii au votat excluderea unui membru fără ca acesta să fie măcar prezent pentru a-și susține cauza. Urmează decizia finală pe 10 martie în ședința Consiliului Director Județean. „Cu el (n.r. George Hristescu) s-a discutat la ședința de data trecută. Acum s-a dat votul secret ca să poate să intre la CDJ pentru a fi aprobată excluderea. Nu mai era nevoie de prezența lui. Membrii Biroului s-au convins de activitatea și de faptele lui. El poate să conteste decizia dacă dorește. În acest moment este exclus, dar va trebui ca pe data de 10 martie această informare de excludere să fie făcută CDJ-ului unde se va da și acolo un vot. Deocamdată nu este un interimar numit la Biroul Politic. Probabil o să fie numit în urma votului de la CDJ, dacă trece această propunere”, mai susține Tofan.

Tofan: „O să mai urmeze și alte cazuri, pe care le vom analiza”

Purtătorul de cuvânt al PNL Argeș anunță și alte excluderi din organizație. „Le-am dat șanse să se apuce de muncă și să-și vadă de treabă dar ei au continuat cu denigrările, conturile ascunse, pe care le coordonează și prin care aduc atacuri la conducerea partidului. Sunt acte de indisciplină grave; convocări în secret, care mascate de un eveniment le-au deturnat în altceva, comunicate către presă fără aprobarea Biroului de Presă etc. (…) Ce fac ei e o luptă de gherilă pentru că sunt manipulați de niște oameni care au pierdut o șansă politică. Am început curățenia de primavară și o să mai urmeze și alte cazuri, pe care le vom analiza”, ne-a mai precizat Gelu Tofan.

Hristescu: „Eu sunt oaia neagră, în mintea lor. O să contest decizia”

L-am contactat și pe George Hristescu pentru un punct de vedere despre excluderea sa din partid: „Am fost exclus din nou. Așa am înțeles și eu de la niște colegi. Nici de data asta nu a fost statutar pentru că nu a existat o convocare făcută pe numele meu. Trebuia și eu să fiu prezent și să am un drept pentru că nu au existat alte abateri asupra mea sau alte sancțiuni care să fie stipulate în procesele verbale. A fost ceva pe repede înainte. Nu știu ce se întâmplă, ce au cu mine? Aștept decizia, pentru că urmează să fie trimisă în termen de cinci zile. Și o să o contest. Consider că este o bătaie de joc. Decât eu am fost exclus. Eu sunt oaia neagră se pare, în mintea lor. E clar că în Biroul Politic Județean am niște dușmani, dar nu știu de ce. Nu ocup nicio funcție publică, nu am ocupat până acum. Le-am spus că nu vreau să ocup nicio funcție publică pentru că vreau să mă specializez ca să nu fiu la fel de plută cum sunt alții în Consiliu Județean sau Local. Se pare că unii dintre ei au ceva special cu mine”, a precizat Hristescu.

Gala de Excelență a TNL Argeș, un eveniment nerecunoscut de PNL Argeș

Un nou scandal între tinerii liberali argeșeni și conducerea organizației a plecat și de la faptul că aceștia ar fi organizat un eveniment fără aprobarea BPJ al PNL Argeș. Este vorba despre Gala de Excelență a TNL Argeș, eveniment organizat weekendul trecut la Vila Florica. La manifestare nu a participat niciun membru din conducerea actuală a partidului, în schimb au fost 70 de reprezentanți ai organizațiilor locale ale TNL Argeș,
„Este adevărat că a avut acea întâlnire la Vila FLorica. S-a discutat și acest aspect la BPJ. Nu a fost prezent nimeni acolo decât o grupare condusă de el și trei invitați din apropierea lor, care îi manipulează. E vorba de Lidia Constantinescu (fost candidat la parlamentare pe listele PNL Argeș), care nu are treabă cu organizația din Argeș, domnul Păltineanu și domnul fost președinte la PNL Pitești, Perianu Radu. Nu a fost un eveniment organizat și a fost făcut fără știrea Biroului Politic Județean al PNL. Eu nu am primit niciun fel de invitație. Nici colegii mei din BPJ. Am înțeles că au făcut niște invitații pe surse”, a mai spus Tofan. În schimb, conducerea TNL Argeș susține că au fost invitați și cei din conducere: „Eu i-am invitat pe dânșii printr-un mail pe secretariatul PNL Argeș. După aceea i-am trimis un mesaj dl secretar Popa (n.r. Florentin Popa) cu rugămintea ca să distribuie pe grupul de whatsapp al partidului pentru că eu am fost eliminat de acolo”, mai susține Hristescu.

Despre episodul cu pozele făcute „noaptea, ca hoții!”

După dizolvarea conducerii PNL Pitești a urmat decapitarea organizației de tineret a liberalilor. În prima ședință BPJ, din 13 februarie, când s-a luat în discuție excluderea din partid a președintelui TNL Argeș, discuția a plecat de la niște poze făcute la un gard, seara, cu tinerii liberali care s-ar fi „distrat” în sediul organizației de tineret. Despre aceste poze, Hristescu spunea în ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș” că sunt unele făcute la un gard, de către Gelu Tofan: „Noi ne strângeam în fiecare vineri după ședința tinerilor de la Pitești. Dacă exista un tânăr care avea o aniversare, în săptămâna respectivă, atunci luam un tort, o șampanie, 2-3 beri. Colegul meu din BPJ, Gelu Tofan, a făcut niște poze prin gard la o astfel de aniversare. Acestea au fost prezentate în ședință. Bineînțeles, eu am devenit vulcanic în ședința BPJ pentru că trebuie să apăr și eu organizația, iar imaginea mea a fost afectată. Sunt niște poze banale, nu compromițătoare”, susținea Hristescu. Tofan a negat, din nou, acuzațiile: „Fotografiile nu sunt făcute de mine, nici prin gard, nici noaptea. Le-am primit de la un coleg de-al lor, care le-a fotografiat!”, mai susține Tofan, vicepreședintele PNL Argeș.

Situația din PNL a fost comentată pe Facebook și de fostul deputat Cătălin Teodorescu

Situația, cu pozele făcute „noaptea, ca hoții” în PNL Argeș, a fost comentată și de fostul deputat Cătălin Teodorescu pe pagina de Facebook a săptămânalului „Atitudine în Argeș”. Fostul președinte al PDL Argeș a precizat și cum trebuie să se lucreze cu tinerii din partid dacă se dorește unitate în organizație.
”Tinerilor trebuie sa le organizezi tu câte o întâlnire la o bere, nu să le faci poze prin gard pe care să le folosești împotriva lor! Sigur, dacă vrei echipă ci nu autodestructurare! Așa cap, așa rezultate, din păcate!”, a menționat Cătălin Teodorescu, pe Facebook.

Material realizat de Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea