Un exemplu de urmat! A plecat cu gândul de a merge la film, dar a intervenit voluntar în ajutorul colegilor pompieri

# Subofițerul Cristian Stoica: „Colegii mei sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel”

„A fi pompier nu este doar o meserie, este o vocație, este despre omenie, curaj și implicare”, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Iar acest lucru este complet adevărat.  Nu sunt doar niște cuvinte mărturisite de dragul de a fi spuse. Sunt niște cuvinte care vin în sprijinul unor fapte, ale pompierilor argeșeni, care merită lăudate. Dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul salvatorilor argeșeni, chiar și în timpul liber. Este și cazul plutonierului major Cristian Stoica care nu a putut trece nepăsător pe lângă o intervenție a colegilor săi și a sărit în ajutorul lor. Nu este primul pompier argeșean care merită lăudat și nu o să fie nici ultimul, dar exemplul său este unul de urmat pentru toată lumea.

A intervenit voluntar în ajutorul colegilor

Un puternic incendiu a izbucnit joi, 7 septembrie, în cartierul Colibași din orașul Mioveni. Incendiul, care se manifesta violent, a afectat două locuințe și o anexă. Deși, pentru lichidarea incendiului, au acționat 4 autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, plutonierul major Stoica Cristian nu a putut trece nepăsător și a sărit în sprijinul colegilor săi. Subofițerul, pompier la Detașamentul Mioveni, se afla în timpul liber, în concediu de odihnă, și plecase de acasă cu gândul de a merge împreună cu prietenii la film. Când și-a văzut colegii la intervenție, a amânat pentru altă ocazie filmul și a sărit în ajutorul acestora. A îmbrăcat haina de salvator, pusă la dispoziție de colegii săi, și s-a apucat de treabă!
„Menirea de a-i ajuta pe cei care au nevoie se manifestă, în cazul pompierilor argeșeni, chiar și în timpul liber… Nu este pentru prima dată când un pompier argeșean acționează, din proprie inițiativă, la un eveniment la care este martor”, susțin reprezentanții ISU Argeș.

„Orice mâna de ajutor este binevenită”

Pentru pompierii argeșeni, echipa înseamnă reușită, iar o mână de ajutor din partea unui camarad e întotdeauna binevenită! Subofițerul Cristian Stoica este convins că toți colegii săi ar fi procedat la fel ca el. „Mi-am ajutat colegii pentru că practic sunt ca o a doua familie pentru mine, oricare din ei ar fi procedat la fel. Suntem căliți în foarte multe intervenții și orice mâna de ajutor este binevenită, mai ales din partea unui camarad”, ne-a precizat plutonierul major Cristian Stoica. Pentru el, ziua s-a terminat cu schimbarea hainelor civile și a adidașilor, fiind voluntar la acțiune nu a avut cum să se echipeze pentru intervenție. Hainele sale erau ude, murdare și miroseau a fum, dar nu i-a părut rău nicio clipă. Cristian a rămas cu satisfacția că a putut da o mână de ajutor în plus la stingerea incendiului, ce se manifesta violent la locuințele oamenilor. Nici prietenii săi nu s-au supărat că nu au mai ajuns la film, acesta fiind program pentru a fi văzut cu o altă ocazie!

23 de pompieri au intervenit la stingerea incendiului de la Mioveni

La intervenția de la Mioveni au intervenit 21 de subofițeri și 2 ofițeri de la ISU Argeș. Deși pompierii au făcut tot ce le-a fost în putință, cele două case și anexa au fost afectate de incendiu la nivelul acoperișului, având suprafețe arse de 70mp, 90mp, respectiv 20 mp. Și totul a plecat după ce unul dintre proprietari a dat foc la vegetația uscată. Din nefericire, focul nu a fost supravegheat și s-a întins și la locuințe. A rezultat o pagubă de circa 25.000 lei. Intervenția pompierilor a durat mai mult de două ore.
Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea