ITM Argeș avertizează

# Neîntocmirea planului de securitate şi sănătate sau necomunicarea declaraţiei  prealabile în termenul legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.
ITM Argeş consideră necesar să revină cu informaţii referitoare la sarcinile şi activităţile care trebuie îndeplinite într-un şantier de construcţii sunt numeroase şi pot implica diferite pericole şi riscuri cum ar fi:

- căderea de la înălţime;
- implicarea într-un accident de utilaj;
- electrocutarea;
- contactul cu substanţe periculoase.
- lucrari care expun lucratorii la riscul de a fi îngropati sub alunecări de teren, înghiţiţi de terenuri mocirloase.
Fiecare antreprenor/subantreprenor va elabora un plan propriu de securitate şi sănătate care va cuprinde ansamblul de măsuri specifice şi va fi armonizat cu planul de securitate şi sănătate al şantierului.
Înainte de începerea lucrărilor pe şantier de către antreprenor/subantreprenor, planul propriu de securitate şi sănătate trebuie sa fie consultat şi avizat de către coordonatorul în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării, medicul de medicina muncii şi membrii comitetului de securitate şi sănătate sau de către reprezentanţii lucrătorilor, cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii. Totodată, beneficiarul lucrării sau managerul de proiect trebuie să întocmească o declaraţie prealabilă care va fi afişată pe şantier, în loc vizibil, înainte de începerea lucrărilor şi va fi comunicată ITM Argeş cu cel puţin 30 de zile înainte de începerea lucrărilor. Neîntocmirea planului de securitate şi sănătate sau necomunicarea declaraţiei  prealabile în termenul legal constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea