Stolnici - comuna va avea cabinet stomatologic dotat la ultimele standarde

Proiecte ambițioase, la Stolnici. Drumuri, extinderea rețelelor de utilități etc. Sunt urmărite și vânate fondurile europene. Un astfel de dosar, finalizat și cu finanțare obținută, este cel al Dispensarului, ce va fi construit în imediata vecinătate a Primăriei din localitate. Proiectul este estimat la peste o jumnătate de milion de euro și primește finanțare nerambursabilă prin PNDL.
Sevastian Roșu Pupăză (foto), primar, Stolnici: ”Imediat ce vremea va permite desfășurarea lucrărilor, vom emite ordinul de începere a acestora. Dispensarul va dispune de toate utilitățile și dotările în conformitate cu standardele medicale Va exista, în incinta acestuia, spre exemplu, un cabinet stomatologic dotat la standarde înalte. De asemenea, aici își vor desfășura activitatea doi medici de familie.”
Dispensarul va fi dotat și cu alte instrumente medicale dar și cu aparatură pentru alte specializări. De exemplu, va fi instalat și un EKG, care va oferi o primă informație medical celor în suferință.
”De asemenea, din primăvară ne vom apuca de amenajarea unor grupuri sanitare la Școala Gimnazială Stolnici, proiectul aflându-se în perioada realizării procedurilor de achiziție a lucrărilor. Finanțarea pentru aceste investiții provine din fonduri europene prin GAL”, declară viceprimarul Radu Safta.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea