Om de afaceri piteștean, condamnat pentru evaziune fiscală

Doi parteneri de afaceri argeșeni au fost trimiși în judecată în septembrie 2017 de Parchetul de pe lângă Tribunalului Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ecaterina Florentina Stochian și Cristian Gheorghe Grecu au fost condamnați, pe 6 martie, definitiv de Curtea de Apel Pitești. Dacă partenera sa de afaceri a primit 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare, piteșteanul Gheorghe Grecu, de 56 de ani, s-a ales cu 1.282 de zile de închisoare cu executare. Decizia magistraților a venit pe fondul în care piteșteanul mai fusese condamnat de Tribunalul Argeș pentru alte fapte penale, în urmă cu 11 ani, la o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

„Condamnă pe inculpatul GRECU GHEORGHE CRISTIAN la 2 ani închisoare… pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală… Contopeşte pedeapsa aplicată cu restul de 1282 de zile rămas neexecutat din pedeapsa de 10 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2686/06.11.2007 a Judecătoriei Piteşti, definitivă prin decizia penală nr. 97/R/11.02.2008 a Tribunalului Argeş urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1282 zile închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a , b C.pen. 1968 în condiţii privative de libertate”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș, rămasă definitivă după ce a fost respins apelul inculpatului.

Despăgubiri civile de peste 1 milion de lei

Inculpatul a fost cercetat pentru faptul că nu a înregistrat, în perioada ianuarie – octombrie 2011, veniturile contabile din relațiile cu opt societăți comerciale pe care le-ar fi avut cu societatea pe care o administra. Cei doi inculpați au fost obligați de instanță și la plata de despăgubiri către AJFP Argeș. „Obligă pe inculpaţi , în solidar, să plătească părţii civile 1.067.304 lei despăgubiri civile”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Argeș. În faza de urmărire penală nu au fost identificate bunuri aflate în proprietatea inculpaţilor, asupra cărora să se instituie măsuri asiguratorii.

Omul de afaceri a fost încarcerat

Pe 6 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Argeș, privind pe Gheorghe Grecu. Piteșteanul a fost condamnat la 1.282 de zile închisoare, echivalentul a peste 3 ani și 5 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bărbatul a fost încarcerat.
A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea