Locuri de parcare ocupate ilegal în centrul Piteştiului?

HCL nr. 138/2009: „Numărul locurilor de parcare aprobate se face în funcţie de numărul solicitărilor din zona respectivă, dar nu mai mult de două locuri/persoană juridică”. Prin Hotărârea nr. 138/2009,  Consiliul Local Piteşti a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a

sistemului de parcare cu plată din Municipiul Piteşti. După expunerea de motive a primarului, rapoarte, avize ale comisiilor de specialitate, am dat peste un paragraf care ne-a pus puţin pe gânduri. La Cap. VI, punctul 7, această hotărâre spune: „Numărul locurilor de parcare aprobate se face în funcţie de numărul solicitărilor din zona respectivă, dar nu mai mult de două locuri/persoană juridică”. Ţinând cont de aglomeraţia din parcările din centrul oraşului şi de nenumărate indicatoare, pe care sunt afişate numele firmelor care au locuri închiriate de la primărie, am mers să vedem dacă se respectă această hotărâre, cu maxim două locuri. Nu mare ne-a fost mirarea să vedem că aproape nicio bancă din centrul oraşului nu are decât două locuri rezervate. Culmea este că pe multe dintre aceste indicatoare, care ne ocupă locurile de parcare, scrie numărul contractului, numele băncii, dar mai ales numărul de locuri pe care îl au în contract. La majoritatea numărul de locuri este 3 şi nu 2 cum prevede hotărârea respectivă.

 

Alexandru Marcu, Şef Serviciu la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti: „Nu există niciun contract pe mai mult de două locuri”.

Văzând situaţia din teren l-am sunat pe domnul Alexandru Marcu, Şef Serviciu care se ocupă cu aprobarea şi eliberarea acestor abonamente pentru parcare.
# Conform HCL nr. 138/2009, nicio persoană juridică nu poate avea contract pe mai mult de două locuri de parcare. Cum explicaţi faptul că băncile din centrul oraşului au câte trei, patru, sau chiar mai multe locuri rezervate.
A.M. Nu este posibil aşa ceva. Nu există niciun contract pe mai mult de două locuri. Unde aţi văzut dumneavoastră mai multe locuri rezervate?
# E plin centru oraşului de asemenea indicatoare. Sunt ocupate ilegal aceste locuri?
A.M. Voi verifica şi eu acest lucru.

***

Şi acum lăsăm pozele să vorbească
Banca Transilvania, pe Bulevardul I.C Brătianu are un indicator pe care scrie că au 2 locuri rezervate, dar pe gărduleţ mai sunt puse 3 plăcuţe, pe care scrie: parcare 1, parcare 2, parcare 3.


 

 

 

Banca Italo Romena, tot pe IC Brătianu are tot 3 locuri de parcare.

 

 

 

 

 

 

Credit Europe Bank are trei indicatoare, din care două sunt inscripţionate şi unul nu. Din cât se vede în poză e folosit cel mai des cel neinscripţionat.

 

 

 

 

OTP Bank are scris pe indicator că deţine 3 locuri şi într-adevăr sunt trei indicatoare.


 

 

 

 

HotelulYaky beneficiază şi acesta de o parcare şi mai generoasă, de minim 4 locuri. (L.C.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea