Secțiunea 1 a autostrăzii Sibiu - Pitești, de 13 km, va fi realizată în patru ani

# Câștigătoarea licitației a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de circa 100 milioane de euro

Pe  6 martie, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectare și execuție autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 1 Sibiu - Boița, cu o lungime de 13 km”. Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA. Asta înseamnă că un kilometru de autostradă va costa 9,7 milioane euro fără TVA. Conform CNAIR, durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni. Perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuție a lucrărilor va fi de 36 luni. Câștigătorul licitației a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 - km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig - Marşa - Tălmaciu – Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7. Procesul de semnare a contractului va putea fi iniţiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situaţia în care vor fi înregistrate contestaţii împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora în vederea iniţierii procesului de semnare a contractului.

Cine este compania Porr Construct

Compania cu capital austriac Porr Construct este unul dintre cei mai mari constructori străini activi în România. Conform Profit.ro, Porr Construct a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 100 milioane de euro, în creștere față de rezultatele din 2017, iar pentru acest an este așteptată o nouă majorare. Aproximativ  60% din afacerile companiei provin din lucrările de infrastructură, iar restul sunt construcții civile. Porr lucrează acum, printre altele, la finalizarea extinderii pistei aeroportului Ghimbav, la mai multe drumuri de țară în Timiș și Arad, iar în municipiul Arad are un proiect finanțat de Banca Mondială, care presupune realizarea de locuri de parcare în zonele rezidențiale din oraș. De asemenea, societatea, care a finalizat anul trecut lotul patru al autostrăzii Sebeș - Turda, intră și pe piața dezvoltărilor imobiliare din România prin două proiecte hoteliere în București, cu un total de 410 camere. Totodată, Klaus Bleckenwegner, CEO-ul Porr Construct, analizează potențiale investiții în zona de sănătate privată.

Proiectarea şi execuţia secţiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeş, scoasă la licitaţie

Tot pe 6 martie, CNAIR SA anunţa că a transmis spre publicare în cadrul platformei SICAP anunţul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş”. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Sibiu - Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeş (km 81+900 - km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenţi tunelul Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2.000.162.437,00 Lei fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare şi 44 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la maxim 10 ani. Termenul limita de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019.
Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti. Va mai avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.
Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea