După ce, acum doi ani, s-a aventurat în favelele din Rio, primarul din Corbi a petrecut câteva zile în jungla amazoniană

Virgil Baciu, primarul din Corbi, este pasionat, în egală măsură, atât de aventură, cât și de natură. Și unde să găsești natura mai în largul ei decât în jungla amazoniană? Așa încât, alături de soție, la sfârșitul lunii trecute, edilul a plecat spre Brazilia, acolo unde erau așteptați de un cuplu de prieteni vechi.
Familia Baciu nu este la prima excursie în America de Sud.  Acum doi ani, cei doi au vizitat atât capitala dar și frumosul oraș Rio de Janeiro, urcând până la statuia lui Isus, celebra statuie ce străjuie orașul și care este sculptată, în bună parte, de un român, Gheorghe Leonida.

Apoi, înarmați cu mult curaj, au pătruns în cartierele mărginașe, numite favele, în care, de multe ori, nici poliția nu se aventurează.
Fiind perioada carnavalului, chiar și în orașul Salvador, petrecerea a fost pe cinste, motivul fiind dublat și de ziua de naștere a primarului argeșean.
Virgil Baciu, primar Corbi: Am plecat pe 25 februarie, am avut o escală la Madrid, iar pe 26 februarie am aterizat aici, în Salvador. Apoi am plecat în Manaus, capitala statului federal Amazonas.  După,  am mers câteva zeci de kilometri cu bărcile, am avut experiențe plăcute, dar nu au lipsit nici cele periculoase. Acum sunt în Salvador (a treia aglomerare urbană a Braziliei, nota redacției). Am fost, așadar, mult timp, în junglă. Edilul ne-a declarat că nu s-a întâlnit, în excursia sa, cu tradiționalii (la noi) tăietori de lemne. Așa că s-a putut fotografia în preajma unui arbore uriaș, în vârstă de multe sute de ani...
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea