Circ în toată regula la Colegiul Prefectural. “Generalul” Bratu în rolul principal

# Constantin Nicolescu: “Bratu nu o să se oprească niciodată. El e prea mare pentru judeţul ăsta”.  # Primar Suseni: “Noi colaborăm aici în sală şi când ieşim pe uşa aia, fiecare o ia pe arătura lui, cum îl taie capul”. Săptămâna trecută, la Colegiul Prefectural, am avut parte de un circ, pe care Gogu Davidescu, prefectul judeţului, ar fi vrut să-l treacă în afara şedinţei. “Generalul” Bratu a fost atacat din toate părţile. Au început primarii nemulţumiţi de situaţia şcolilor, de situaţiile cerute de ISJ, de lipsa microbuzelor care asigură transportul elevilor şi a terminat Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Deşi i-au sărit în ajutor şi prefectul Gheorghe Davidescu şi Dorin Falcă, directorul de la Finanţe, Gabriel Bratu a ieşit şifonat rău. Cuvintele mele ar fi prea mici pentru a vă putea descrie atmosfera în care s-a desfăşurat această şedinţă şi mai bine vă las să savuraţi replicile mai dulci care s-au aruncat prin sală.
Primarul comunei Bascov: „Vă dau cuvântul meu de onoare că nu mai subvenţionez transportul pentru elevi. Nu se poate să avem atâte indiferenţă pentru cei 600 de elevi din comuna Bascov!”
Bratu: „Eu, dacă aş fi fost în locul dumneavoastră, aş fi cumpărat un microbuz pe an şi nu aş mai fi stat cu mâna întinsă la Ministerul Educaţie.”
Primar Bascov: „Se vede că nu ştiţi legea. Nu am voie să schiziţionez nimic!”
Falcă: „Aveţi programul Rabla. Eu la Finanţe am cumpărat maşini pe acest program. De ce nu vă folosiţi de acest program?”
Primar Bascov: „ Am maşinile de la Salubritate. Să le duc pe alea la Programul Rabla?”
Falcă: „Ca locuitor al comunei Bascov, vă promit că vă ajut eu la colectarea impozitelor şi garantez că în două luni o să cresc gradul de colectare cu 25%:”
Gogu Davidescu: „Domnul Falcă, viitor Cetăţean de Onoare al comunei, poate, nu ştiu, s-a oferit să vă ajute.”
Primar Suseni: Cu programul cu merele, ne-am chinuit să aflăm cum e cu geometria, să aflăm raza mărului… Ni se cer de la ISJ situaţii, unele în care trebuie intrat în arhive şi le vor în câteva ore, asta în cel mai bun caz. Nu se poate aşa! Noi colaborăm aici în sală şi când ieşim pe uşa aia, fiecare o ia pe arătura lui, cum îl taie capul.
Constantin Nicolescu: „Vorbim de colaborare, dar de fapt nu respectăm legea. Nu permite legea ca serviciile deconcentrate să dispună măsuri. Nu s-a făcut nicio consultare, niciodată, la Consiliile Locale sau la Consiliul Judeţean, în ceea ce priveşte învăţământul. Ce criterii aţi avut când aţi împărţit banii pentru creşe? De ce nu se pun aceste fonduri pe site pentru a vedea toată lumea cum s-au dat banii? Nu mai există lege sau autonomie locală, există doar dispoziţie. Legea de care spune domnul Bratu, cea cu rechizitele este din 2003, nu 2008, cum spune dânsul. Toate lucrurile spuse aici nu sunt aşa, deşi se spun cu atâta tărie, încât le cred şi cei care le spun.
Gogu Davidescu: „Eu sunt şeful acestei şedinţe!
Constantin Nicolescu: „Eu am spus că Bratu conduce şedinţa”
Gogu Davidescu: „Eu am făcut apel la conciliere. Eu aşa am lucrat şi aşa voi lucra, atâta timp cât voi mai fi pe aici”;
Constantin Nicolescu: “Bratu nu o să se oprească niciodată. El e prea mare pentru judeţul ăsta”.
Bratu: “Principalul obiectiv al meu a fost respectarea legalităţii. V-am trimis o adresă la Consiliul Judeţean de acum două luni şi nu am primit răspuns”.
Constantin Nicolescu: “Nici nu veţi primi! Nu sunt obligat să vă răspund… Primarii sunt invitaţi aici, domnule prefect, nu puteţi să-i bruscaţi! Stopaţi-l pe domnul inspector când îi ia la rost pe primari!“    (L.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea