Autoritățile din Mioveni - măsuri pentru stoparea violenței juvenile

Săptămâna trecută, pe 13 martie, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme legate de prevenirea și combaterea violenței în școli și a delincvenţei juvenile. Le ședință au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din Mioveni, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, ai Poliție Române și Locale, ai Consiliului Local Mioveni, precum  şi consilierul pe probleme de învăţământ din cadrul instituţiei.

În ultimii ani, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului, ai Poliției Române și Locale au  desfășurat programe de prevenire care au  avut drept scop scăderea riscului victimal şi infracţional în rândul copiilor. În principal, şcolile au reprezentat zonele către care se orientează cu precădere eforturile în activitatea de analiză şi prevenire. Cu toate acestea, se impune o intensificare a activităților de acest gen, având în vedere creșterea fenomenului delicvenței juvenile.
În urma discuțiilor au rezultat mai multe măsuri active. S-a pus accent pe stabilirea Strategiei de Prevenire a Criminalitatii la nivelul orașului Mioveni a prevenției delincvenței juvenile, cu accent pe mediul școlar și prevenirea absenteismului și abandonului școlar. De asemenea, s-a stabilit constituirea unor comisii de prevenire a violenței în școli, monitorizarea unitară, la nivelul Inspectoratului Scolar Județean, sau la nivel local a incidentelor violente din unitățile de învățământ. Vor fi monitorizate și unitățile de învățământ cu incidente repetate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea