Fostul primar de Costeşti s-a împroprietărit ilegal, susţine conducerea primăriei, cu 3,5 hectare de teren

# Primăria Costeşti îl va acţiona pe Dan Vasile în judecată pentru anularea Titlului de Proprietate. Deşi latina este o limbă moartă, vechiul proverb de mai sus, provenit din aceasta, este cât se poate de viu. Şi de actualitate, chiar şi într-un oraş fără pretenţii de sediu al Mafiei cum este Costeştiul. Cu toate acestea, proverbul se aplică din plin în micul centru urban argeşean. Iată de ce.  După alegerile locale din 2008, odată cu venirea în fruntea urbei a primarului Baicea, părea că „febra” imobiliară a zonei s-a mai liniştit. Pentru că Ion Baicea a impus o regulă a bunului simţ în domeniu, pe lângă cea – mai importantă – a respectării legii. Iată însă, colac peste pupăză, iată că la începutul anului 2009, la Primăria Costeşti este înregistrat un Titlu de Proprietate pe care nici nu se uscase bine cerneala. Prin acesta, defunctul Nedelcu Ilie – al cărui singur moştenitor trecut pe actul respectiv este nimeni altul decât Dan Vasile, fostul primar – este împroprietărit cu suprafaţa de peste 3,5 ha. de teren

Terenul, numit „Gura Scroafei”, este amplasat chiar în locul în care se ţin târgurile anuale

Dan Vasile, fără a depune eforturi considerabile – era doar primar în acea perioadă, nu? – îşi validează propriul bunic cu suprafaţa menţionată, pe Legea 247, şi se înregistrează ca singur moştenitor al acestuia. Suprafaţa pusă în posesie este aleasă pe sprânceană, aşa cum îi stă bine unui specialist în probleme (şi încurcături, unele cu posibile urmări penale) de fond funciar. Terenul ales este o poiană superbă, binecunoscută localnicilor: Gura Scroafei. Amplasată la marginea oraşului, cu o deschidere generoasă la un drum judeţean şi înconjurată din două laturi de păduri frumoase, poiana Gura Scroafei este absolut compatibilă cu o vânzare cu totul avantajoasă, pe bani frumoşi, la câţiva euro pe metrul pătrat. Poiana Gura Scroafei este vestită în toată zona. Aici se ţineau iarmaroacele încă din perioada comunistă, mai apoi Târgul de Sfântul Ilie. Poiana este şi locul preferat al localnicilor pentru încingerea, duminica, a unui grătar în aer liber. Terenul este, în momentul de faţă, proprietate privată – e drept, neîngrădită. Poate pentru că actualul – încă – proprietar nu are curaj să o facă. Poate că nu are bani şi aşteaptă alegerile de anul viitor, unde a declarat că va candida. Poate ştie că o să piardă terenul…

Dan Vasile: ”Nu văd de ce ar fi probleme…”

# Aveţi un teren de 3,5 ha în zona Gura Scroafei. Cei de la primărie spun că vă vor da în judecată, întrucât punerea în posesie este ilegală.
D.V: Punerea în posesie este făcută de actuala conducere.
# Actele premergătoare au fost făcute însă  în perioada în care eraţi primar.
D.V: Validarea este cu totul altceva, validezi pe toţi care au cereri şi apoi când se pune în posesie, se pune de cei care sunt la putere. Punerea în posesie la Gura Scroafei a fost făcută de actuala putere. Rudele mele, bunicii mei, părinţii mei au avut terenuri, pădure în acea zonă. Acel titlu de proprietate este pus în posesie de actuala putere. Terenurile se dau acolo unde este disponibil, conform legii fondului funciar, când nu au teren, dau despăgubire.
# Primăria acuză că acel teren a fost al localnicilor dintotdeauna, acolo se organizau târguri, acolo localnicii puteau merge la un grătar.
D.V: Asta se făcea până la revoluţie. Terenuri s-au retrocedat şi în centrul Bucureştiului, în parcuri, în Piteşti, locurile de joacă ale copiilor. Acest scandal iese acum că începe campania electorală, actul e din 2009. Nu văd de ce ar fi probleme.

Ion Baicea, primarul Costeştiului: ”Îl vom acţiona în judecată, s-a pus în posesie ilegal”

Contactat telefonic, primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, ne-a declarat: „Ştiu despre această punere în posesie. În mod cert noi, ca instituţie, îl vom acţiona în judecată pe Dan Vasile, pentru că s-a pus în posesie, în mod ilegal, pe el însuşi. Locul cu care s-a auto-împroprietărit acesta trebuie să revină oamenilor, este un loc de recreere de care aceştia să se poată bucura. Am reuşit, în aceeaşi linie, să recuperez Ştrandul oraşului de la Fundaţia Hercule. Am elaborat pentru acesta întreaga documentaţie şi, pe data de 29, este organizată licitaţia pentru reamenajarea acestuia. Este vorba de 22.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi bazinul propriu-zis al vechiului ştrand. La fel intenţionăm să facem şi cu poiana de la Gura Scroafei, care trebuie să se întoarcă cetăţenilor şi nu unuia singur.”
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea