Viceprimarul de la Ștefănești se joacă cu demisia

Viceprimarul de la Ștefănești ar putea rămâne fără funcție și fără partid! După ce „s-a jucat cu demisia” în ședința de joi seara a Consiliului Local Ștefănești, social democrații au propus să îl dea jos cu forța. Mai exact, după ce s-a lăudat că renunță la funcție, Ion Mihalcea (foto) a dat-o la întors în fața consilierilor locali. După ședință, social democrații s-au întâlnit cu președintele PSD Ștefănești, Nicolae Velcea, și au dezbătut ore în șir cum să scape de viceprimar. După lungi discuții au ajuns la o singură concluzie: în următoarea ședință a Biroului Politic Local, Mihalcea va fi propus pentru excludere. Însă, cum în politică astăzi se spune un lucru și a doua zi se întâmplă altceva, Mihalcea are șanse să rămâne în partid... și în continuare viceprimar.

Cu demisia „în dinți” la Valeca

Ion Mihalcea pare să facă un spectacol ieftin prin anunțarea demisiei. Viceprimarul de la Ștefănești și-a depus demisia la PSD Argeș și nu la Primăria Ștefănești, unde ar fi fost normal să o facă. Astfel, social democrații argeșeni au transmis o adresă către secretarul primăriei de unde li s-a răspuns că nu aceasta este calea legală.
Mai mult, pentru ca spectacolul să devină unul de „oscar”, Mihalcea a propus în ședința Consiliului Local suplimentarea ordinii de zi cu... demisia sa. Bineînțeles că nu a fost luată în calcul din cauză că procedura nu îndeplinea criterile legale, iar consilierii locali nici măcar nu aveau hârtia semnată de Mihalcea la dosar. Mai mult, primul susținător al lui Mihalcea a fost liberalul Dorin Bărbuceanu, fostul edil al orașului. Acesta a susținut că demisia trebuie înaintată Primăriei Ștefănești și nu... partidului. Astfel, consilierii locali nu au mai suplimentat ordinea de zi, iar Mihalcea a rămas viceprimar... cel puțin până săptămâna viitoare.

Nicolae Velcea nu își asumă responsabilitatea pentru o eventuală excluderea a lui Mihalcea

Președintele PSD Ștefănești, deputatul Nicolae Velcea, fuge de orice asumare a unei eventuale excluderi a lui Ion Mihalcea.
„Nu stabilesc eu pe persoană fizică. El (n.r. – Ion Mihalcea) a depus o cerere de demisie prin care renunța la funcție cu data de 1 martie. A trecut peste mine și s-a dus direct la PSD Argeș. Domnul președinte Șerban Valeca a transmis mai departe o adresă către Primăria Ștefănești pentru a lua act de demisia lui Mihalcea. De acolo ni s-a spus că trebuia depusă demisia direct la Primărie. În ședință, când a văzut că nimeni nu a zis nimic, el a lăsat-o așa. Aceasta a fost intenția dânsului” a declarat Velcea.
Mai mult, s-a decis amânarea deciziei în cazul „Mihalcea” până la următorul BPL. „Au fost propuneri de la cei care au fost de față. Unii dintre ei au spus să îl excludem. Dar dacă nu a fost o ședință convocată cu o ordine de zi, am spus să amânăm. Statutar, puteam convoca ședința pentru că erau 60% din membrii BPL, dar vom vedea săptămâna viitoare” a mai completat Velcea.
M.M.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea