Autospeciale noi pentru Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș primește în luna aprilie încă două ambulanțe tip C2. După ce recent SAJ Argeș a primit de la Ministerul Sănătății opt autospeciale, luna viitoare parcul auto va fi din nou suplimentat. Totul a fost posibil print-un proiect cu finanţare UE. Parcul auto actual de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş este învechit, iar întreţinerea maşinilor existente şi reparaţiile costă foarte mult. Staţia de la Piteşti şi cele opt substaţii de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni, Topoloveni, Costeşti, Mozăceni, Rucăr şi Domneşti însumează 61 de maşini de toate tipurile.

Ambulanțele vechi transferate la substațiile din județ

Majoitatea ambulanțelor vechi nu vor fi casate ci vor fi transferate la cele opt substații din județul Argeș. Potrivit directorului SAJ Argeș, Marian Hiru „autospecialele au fost întreținute bine și vor fi transferate subunităților care au nevoie”. Mai mult, autoritățile au decis ca până la sfârșitul anului să mai vină în județ încă opt ambulanțe de tip B și opt de transport medicalizat.

Peste 15.000 de solicitări în primele luni ale anului

Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a răspuns în lunile ianuarie și februarie la peste 15.000 de apeluri. Deși există o lipsă de personal, ambulanțele au făcut sute de mii de kilometric pentru a salva viețile argeșenilor sau au fost chemate pentru diverse afecțiuni. Mai mult, multe echipaje au fost puse pe drumuri pentru… dureri de măsea sau pentru a fi folosite pe post de taxi (de la locuința „pacientului” la spital) sau pentru a reduce timpul de așteptare.
„În luna ianuarie am avut 8824 de solicitări, iar în februarie 6.312. O parte din apeluri au fost făcute pentru ca oamenii să nu mai aștepte la urgență. Foarte mulți, care nu erau asigurați, au înțeles că în Urgențe este gratis și aleg să sune la 112 pentru o banală răceală sau pentru un simplu control de rutină” a explicat directorul SAJ Argeș. M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea