După zeci de conflicte interne, PNL Argeș caută liniștea în interiorul organizației

# Adrian Miuțescu - dublă înfrângere într-o săptămână
După ce liberalii argeșeni au votat de două ori în Biroul Politic Județean, prima dată fără vot secret și a doua oară cu vot secret, excluderea lui George Hristescu, președintele TNL Argeș, din partid, pe 10 martie a venit rândul votului decisiv. Și aici a apărut surpriza! Membrii Colegiului Director Județean al PNL Argeș l-au păstrat pe George Hrisescu atât în funcție cât și în partid spre disperarea președintelui Adrian Miuțescu și a altor persoane din actuala conducere a PNL Argeș. Disperare care s-a putut observa chiar și în comunicatul de presă emis a doua zi, luni – 11 martie.

În comunicatul PNL, Hristescu era prezentat ca fost președinte al TNL Argeș

„Colegiul Director Județean al PNL Argeș i-a oferit fostului președinte al TNL Argeș, George Hristescu (foto), încă o șansă de implicare în activitățile partidului”, se menționează în comunicatul emis de PNL Argeș. Frustrarea era mare pentru că informația era pe jumătate adevărată, Hristescu fiind, nu doar atunci cât și în prezent, tot președintele organizației de tineret a liberalilor. Din cei 69 de membrii care au votat în CDJ, 36 de persoane au fost pentru rămânerea lui în partid, 32 pentru excluderea sa, un vot fiind nul. De reamintit este faptul că nu toții membrii din CDJ au vrut să ia parte la scandalul privind excluderea președintelui TNL Argeș, o bună parte din ei plecând înainte de a se pune în discuție această „problemă”.
„Tot în cadrul Colegiului Director Județean al PNL Argeș s-a decis ca celor care nu au avut performanțele politice așteptate la nivelul muncii de partid să li se mai ofere o șansă. În speță este vorba de președintele TNL Argeș, George Hristescu, propus pentru excludere, pe motivul neîndeplinirii target-ului politic. George Hristescu a înțeles să-și depună mandatul de președinte al TNL Argeș, iar votanții din CDJ au înțeles să-i mai ofere o șansă pentru a se implica și pentru a munci în cadrul PNL, votând pentru rămânerea sa în partid. Pentru rămânerea lui Hristescu în PNL au votat 36 de persoane, iar pentru excluderea sa au votat 32 de persoane, 1 vot fiind nul. Concluzia a fost aceea că tinerii trebuie să-și întărească organizația în vederea pregătirii alegerilor de anul acesta, urmând să fie monitorizați cu mult mai multă atenție și rigoare de către seniorii partidului, aceștia intenționând să le ceară rapoarte de activitate și sarcini foarte clare de îndeplinit. Organizația de tineret al PNL Argeș va fi remaniată, dacă rezultatele nu vor fi cele scontate”, se mai menționează în comunicatul respectiv.

Gelu Tofan: „Dacă voiam să îi dăm afară, îi dădeam”

Președintele Adrian Miuțescu s-a ales cu o dublă înfrângere, într-o singură săptămână. Nu a reușit să îl excludă pe liderul tinerilor liberali din partid, ci nici să îl demită din funcție, așa cum se menționa în comunicatul emis chiar de PNL Argeș. Așa că, într-un final, Miuțescu ar fi îngropat securea războiului și i-ar fi „oferit” o nouă șansă lui Hristescu. Rămâne de văzut dacă în PNL s-a așternut doar o liniște de fațadă sau chiar se vrea schimbarea… în bine.
„Am luat decizia să ștergem cu buretele peste tot ce s-a întâmplat și să îi punem la treabă că începe și campania. S-a îngropat securea războiului. El (nr. George Hristescu) a zis că a greșit. Asta este! Ne asumăm și noi o lipsă de comunicare cu ei. De dat afară este simplu, dacă voiam să îi dăm afară, îi dădeam…  S-a așternut liniștea. Acum cei de la TNL Argeș sunt la strâns de semnături. Au 3.000 de semnături de strâns”, susține vicepreședintele Gelu Tofan, purtătorul de cuvânt al PNL Argeș.

TNL Argeș arată că încă există unitate la liberali

Duminică, 10 martie, în fața Consiliului Județean Argeș s-au strâns circa 30 de tineri liberali pentru a-l susține pe George Hristescu, cel care urma să fie exclus din pardid. În același timp, în sala mare a CJ, acesta obținea o victorie mare, Colegiul Director Județean al PNL Argeș oferindu-i încă o șansă. „Mulțumesc primarilor PNL, aleșilor locali și președinților de organizații, din județul Argeș. Mulțumesc oamenilor care au avut încredere în mine.
Mulțumesc celor care și-au adus aminte de acțiunile tinerilor din PNL. CDJ-ul, forul suprem din PNL Argeș a decis democratic, prin vot secret, că trebuie să rămân membru PNL și președinte al organizației de tineret Argeș.
P.S.: Dragi colegi din TNL Argeș, îmi pare rău că nu ați putut participa la CDJ-ul PNL Argeș și ați fost amenințați cu Jandarmeria dacă pătrundeți în sediul Consiliului Județean”, a menționat președintele TNL Argeș, pe Facebook, la câteva ore după ce a primit votul de încredere în CDJ.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea