Primăria Câmpulung și o școală din comuna Tigveni – plăți nelegale de sute de mii de lei către angajați

Camera de Conturi Argeș a constatat nereguli la o școală de la Tigveni, dar și la Primăria Câmpulung privind modul în care au fost plătite drepturile salariale către angajați. Cele două instituții publice scapă de plata prejudiciilor imputate în urma Legii nr. 78/2018, din 28 martie 2018, privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.
La Școala Gimnazială „Gabriel Marinescu” din Tigveni a fost identificat un prejudiciu uriaș în urma controlului desfășurat. Conducerii unității școlare i se imputa lipsa măsurilor întreprinse în cazul unui dosar de judecată. Camera de Conturi susține că s-a creat, astfel, un prejudiciu total de peste 630.000 lei. „Lipsa oricăror acţiuni ale reprezentantului legal al Şcolii Gimnaziale Gabriel  Marinescu Tigveni,  prin  care  să  se justifice exercitarea cu bună credinţă a drepturilor şi obligaţiilor procesuale, în scopul apărării intereselor legitime ale acestei entităţi publice în cadrul unui dosar de judecată (în calitate de pârâtă), a determinat pierderea şansei de a evita o pagubă bugetului public, în cuantum de 575.993 lei, pentru care au fost calculate majorări de întârziere de 57.599 lei. Prejudiciul   total   de   633.592   lei   face   obiectul prevederilor art. 2 din Legea nr. 78 din 28 martie 2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială”, se arată în raport. Și la Primăria Tigveni s-au constatat nereguli, în urma acțiunii de audit a Camerei de Conturi Argeș dar acestea au fost remediate imediat după ce au fost constatate.
Cazul plăților nelegale a fost descoperit în urma controlului Curții de Conturi și la Primăria Câmpulung! Datorită Legii nr. 78/2018, instituția a fost eliberată de plata acestor sume imputate în urma acțiunii de audit.
„S-a plătit necuvenit în perioada 01.01-31.12.2017, suma de  576.242 lei reprezentând contravaloarea  drepturilor salariale acordate angajaţilor entităţii peste nivelul prevăzut de reglementările aplicabile în intervalul menţionat. În  timpul misiunii  de  audit  persoanele  cu atribuții din cadrul  entității   au   stabilit   întinderea   prejudiciului  adus bugetului local prin plățile nelegale efectuate, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 605.246 lei.
Prejudiciul astfel stabilit face obiectul prevederilor art.2 din Legea nr. 78/2018 privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială”, se arată în raportul Camerei de Conturi Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea