Primăria Albeștii de Argeș - pe lista neagră în județ, în urma raportului Camerei de Conturi Argeș

# Prejudiciu de 655.000 de lei

La Primăria Albeștii de Argeș, acțiunea de audit a Camerei de Conturi Argeș, desfășurată în august 2018 a scos la iveală un prejudiciu total de 655.000 de lei.
S-au constatat facturi pentru abonamente telefonice, fără temei legal, lucrări plătite, dar neexecutate privind sistemul de alimentare cu apă din comună, dar și lucrări decontate dar neexecutate în ceea ce privește reabilitarea drumurilor din localitate:
-  „Au fost efectuate, în perioada 2015-2016, plăți nelegale din creditele bugetare aprobate la Titlul 20 - Bunuri şi servicii, alin.   20.01.08   - Costul   abonamentelor   si convorbirilor telefonice,  în  sumă  estimativă  de  36.715  lei,  reprezentând contravaloarea   facturilor   pentru   abonamente   telefonice contractate de entitate fără temei legal”. Camera de conturi a dispus „recuperarea prejudiciului stabilit în timpul misiunii de audit la nivelul sumei totale de 49.595 lei, din care 36.715 lei reprezintă contravaloarea facturilor pentru abonamente telefonice contractate de entitate fără temei legal și 12.880 lei accesorii fiscale aferente ce vor fi actualizate la data încasării efective”;
- „Au fost efectuate plăți nelegale, în sumă estimată de 60.423 lei, reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivul de investiții  ¨Extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa satele Albestii Pamanteni, Albestii Ungureni, Dobrotu comuna Albestii de Arges". Cu tot cu majorări de întârziere a rezultat un prejudiciu de 68.278 lei;
- „Au fost efectuate plăți nelegale, în sumă estimată de 493.408 lei, reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări acceptate la plată, decontate dar neexecutate la obiectivul de investiții “Reabilitare drumuri de interes local". Prejudiciul total, cu majorări de întârziere, stabilit în timpul misiunii de audit se ridică, în acest caz, la suma de 537.815 lei, se menționează în raportul Camerei de Conturi Argeș.

Ce spune primarul de la Albeștii de Argeș

Primarul comunei Albeștii de Argeș, Gabriel Popa (foto), susține că o parte din prejudiciu a fost deja recuperat în timpul controlului Curții de Conturi. De asemenea, edilul mai precizează că, în urma unei expertize, firma care a realizat mai multe lucrări de reabilitare a drumurilor din comună trebuie să returneze Primăriei o sumă de circa 200.000 lei, ci nu 500.000 lei, așa cum se arăta în raportul Camerei de Conturi Argeș.
”Nu sunt nereguli, din punctul nostru de vedere. Fostul primar mai are un prejudiciu de vreo 50.000 de lei pe niște abonamente la telefon. Curtea de Conturi a stabilit că s-au făcut mai multe abonamente la Primărie decât salariați. Cum le-a făcut și de ce le-a făcut, dumnealui știe. În schimb, la sistemul de alimentare cu apă s-a recuperat suma de 60.000 de lei, în timpul controlului.  Am cerut și o expertiză pe drumuri, s-au făcut măsurători și s-a constatat că firma constructoare a mai rămas să ne dea circa 200.000 de lei”, susține primarul Gabriel Popa.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea