Procese peste procese pentru Florin Frătică

#  Martorii din dosarul de corupere a alegătorilor vor fi reaudiați, chiar de „ziua păcălelilor”
Acuzații de corupere a alegătorilor, la Bradu, în campania electorală din 2016.  În acea perioadă, Frătică a fost reclamat de un candidat la funcţia de consilier local la Bradu, Cătălin Mocanu, că ar fi făcut presiuni asupra sa şi că ar fi mituit cu câte 50 lei doi cetăţeni ca să-l voteze. Acuzaţiile de corupere a alegătorilor se referă la faptul că Frătică ar fi încercat să câştige cu mită electorală votul unor localnici, la alegerile din 5 iunie 2016, când acesta candida pentru al treilea mandat în fruntea Primăriei Bradu. Nu a rămas nici primar și s-a ales și cu un nou dosar. Momentul în care Florin Frătică oferea bani la două persoane a fost suprins și pe camerele de supraveghere a unuia dintre cele două magazine alimentare pe care Cătălin Mocanu le deține în comună, fapta având loc chiar în incinta localului. În urma cercetărilor procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Pitești, Florin Frătică a fost trimis în judecată doar pentru coruperea alegătorilor, infracțiunile de abuz în serviciu și șantaj fiind clasate. Conform articolului 386, prin  coruperea alegătorilor se înțelege „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.
Frătică susține că a dat câte 10 lei unor fini ai săi ca să-şi ia o bere, nicidecum câte 50 lei aşa cum s-a susţinut. Totuși, în cele din urmă, Frătică chiar s-a ales cu un nou dosar…

Judecătoria Pitești a decis achitarea fostului primar din Bradu

La data de 15.11.2018, Judecătoria Pitești îl achită pe Florin Frătică de fapta pentru care a fost acuzat: ”În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b, teza I C.p.p., achită pe inculpat  referitor la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, faptă prev. de art. 386 alin. 1 C.pen. Constată că faţă de inculpat a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 24.05.2016. Conform art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.11.2018.”
La distanță de numai o lună, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a formulat apel. Războiul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești, care, recent, a decis reaudierea martorilor din dosar: ”Încuviinţează solicitarea formulată de reprezentantul parchetului privind reaudierea martorilor ale căror declaraţii au stat la baza soluţiei de achitare, sens în care dispune citarea martorilor Mihăilă Elena Cecilia, Stănescu Gheorghe şi Radu Costel pentru următorul termen de judecată. Amână judecarea cauzei la data de 01 Aprilie 2019, pentru administrarea probelor încuviinţate. Pune în vedere apărătorului ales al intimatului-inculpat că are posibilitatea ca până la următorul termen de judecată să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse la acest termen de judecată de către apelant, prin reprezentant. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 04 Martie 2019, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea