Arhiepiscopia se apucă de repararea hidrocentralei Călugărița

# La 4 ani de când a cheltuit 1,7 milioane lei ca să o cumpere

Cu o viteză uluitoare, Arhiepiscopia dă semne că dorește să se apuce de repararea microhidrocentralei cumpărate în 2015. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a cumpărat, de la Hidroelectrica, microhidrocentrala Călugăriţa, pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând, în trecut, energie pentru a aproviziona 180 de gospodării.
Microhidrocentrala de pe râul Valea lui Stan a fost construită în anii '80.

În 2011, Hidroelectrica a scos-o din uz, pe motiv că nu mai era profitabilă. Instalaţia a fost scoasă la licitaţie ulterior şi, după mai multe tentative eşuate, şi-a găsit un cumpărător - Arhiepiscopia Argeşului, care a plătit pentru aceasta o grămadă de bani. Motivarea a fost că bisericile arondate consumă o grămadă de curent și că achiziția – culmea, nerentabilă pentru specialiști, dar, iată,  bună pentru biserică – va rezolva, oarecum, problema. Dumnezeu știe mai multe...

„A fost singurul ofertant... Sunt mai multe astfel de capacităţi de producţie din surse regenerabile, microhidrocentrale”, spunea, în 2015, Remus Borza administrator special al Hidroelectrica.

Întrebat, cu privire la ceea ce au de gând, concret, după ce au cheltuit o grămadă de bani pe o vechitură, Caliopie Ichim (foto) a răspuns, plin de solicitudine: ”Lucrăm la documentație”, semn că cei patru ani scurși de când au cumpărat rabla respectivă de la Hidroelectrica, nu sunt destui.
Personal, cred că au fost, la mijloc, atunci, alte interese.

Cu reparații și extinderi, afacerea ar putea înghiți circa un milion de euro. Asta în timp ce preoții sunt obligați să cumpere lumânări și tămâie, fie și de doi lei, de la Arhiepiscopie și de nicăieri altundeva, că nu sunt bani. Păi...
Mulțumiri părintelui Caliopie pentru abundența de informații oferite. Și spor la muncă, la documentație. Sperăm să ne țină… la curent.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea