Investițiile în infrastructura rutieră sunt prioritare la Negrași, în 2019

În comuna Negrași, au fost realizate investiții în învățământ, sănătate și infrastructură. Autoritățile locale au pus accent alături de Consiliul Județean Argeș și pe infrastructura sanitară. Astfel, în comuna Negrași, funcționează două dispensare, în satul Bârlogu și în satul Negrași, care asigură serviciile medicale necesare pentru comunitate. Dintre acestea, dispensarul din satul Negrași a fost construit prin programul guvernamental PNDL II și prin cofinanțarea Consiliului Județean Argeș. Astfel, unitatea sanitară este una modernă, dotată cu aparatură medicală performantă. În cadrul dispensarului, funcționează mai multe cabinete, printre care și unul de stomatologie.

Școlile au fost modernizate

Tot cu sprijinul Consiliului Județean Argeș s-a investit în infrastructura școlară. Din bugetul județean, s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale din satul Negrași, școlii primare și grădiniței din satul Bârlogu. De asemenea, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă și canalizare, alocând bani pentru extinderea rețelei de apă în satul Mozacu și pentru sistemul de canalizare și epurare a apelor uzate menajere din satele Buta, Bârlogu și Negrași.

Infrastructura rutieră – prioritară la Negrași

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au continuat seria vizitelor în teritoriu și în comuna Negrași. Au fost analizate la fața locului stadiul lucrărilor, unele aflate în execuție, altele fiind deja încheiate. Totodată, în cadrul vizitei, au fost stabilite principalele obiective care vor fi realizate în comuna Negrași în anul 2019. Vor fi prioritare investițiile în infrastructura rutieră, mai ales că, pe fonduri europene, urmează să fie implementat un amplu proiect de reabilitare și modernizare a drumului interjudețean DJ 503, care traversează și localitatea Negrași.
”Principalele obiective pe care le-am văzut sunt legate de prioritățile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatului, și anume, sănătatea, educația și infrastructura. Am vizitat două dispensare, cel din satul Bârlogu și cel din satul Negrași. Am constatat că sunt condiții deosebite în cele două unități sanitare. Apoi, am mers în școlile și grădinițele din comună, care au fost reabiltate și care au în acest moment grupurile sanitare în interior. De asemenea, am vizitat un obiectiv foarte important - puțul cu apă care deservește întregul sat Bârlogu. Știm ce avem de făcut. Suntem pe drumul cel bun. Ceea ce am promis, s-a realizat în avans. Avem obiective imediate în 2019 de finalizat. Infrastructura rutieră este în atenția noastră, cu prioritate Mozacu. Urmează drumul interjudețean care traversează comuna Negrași. Adresez felicitări domnului primar și Consiliului Local, alături de care formăm o echipă pentru realizarea acestor investiții în comuna Negrași”, Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.
Primarul Constantin Alexandru a mulțumit COnsiliului Județean pentru implicare. "Vreau să mulțumesc Consiliului Județean care a fost alături de comuna Negrași și care ne-a sprijinit din 2016 și până în prezent, alocând bani pentru realizarea acestor obiective.", a precizat Constantin Alexandru, primarul comunei Negrași.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea