Alina Frătică a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul cu A.N.I.

Alina Frătică, soția fostului primar din Bradu, a pierdut, la sfârșitul anului trecut, procesul cu Agenția Națională pentru Integritate. ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru Alina Frătică pentru că, în anul 2016, a candidat la Camera Deputaților. Conform ANI, candidata nu și-a încetat raportul de serviciu, fiind, la data respectivă, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București.

Iată cum suna comunicatul ANI:”Frătică-Dragomir Alina-Mihaela, șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București- Incompatibilitate. În perioada deținerii funcției de șef serviciu în cadrul Casei de Pensii a Municipiului București, a candidat la alegerile desfășurate pentru Camera Deputaților din data de 11 decembrie 2016, fără ca raportul de serviciu să fi încetat în condițiile legii, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999”.
Anul trecut, Alina Frătică a declarat, pentru Jurnal de Argeș: ”În momentul în care am candidat pentru funcția de deputat eram în concediu de creștere a copilului și nu puteam să mă suspend pentru că eram deja suspendată. Concediul de creștere a copilului suspendă raportul de serviciu și automat eu nu puteam să mă duc la muncă să suspend concediul de creștere a copiului și apoi să mă suspend pentru a candida.
În luna iunie a anului trecut, instanța  ”Respinge cererea de chemare în judecată ca fiind neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti – secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6.06.2018.  Document: Hotarâre  2634/2018  06.06.2018”
Procesul a continuat, reclamanta solicitând un document suplimentar. În decembrie anul trecut, aceeași instanță ”Respinge cererea de recomunicare a sentinţei civile nr. 2634/6.06.2018, ca fiind neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti – secţia a VIII a de contencios administrativ şi fiscal Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.12.2018.”
Soluția pronunțată de Curtea de Apel București nu este definitivă, aceasta fiind déjà atacată, prin recurs, de Alina Frătică, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cauza se află în procedură de filtru, primul termen  urmând a fi comunicat ulterior.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea