Guvernul, prins cu minciuna de un deputat argeșean!

# Proiect ce privește județul nostru, sărit, deocamdată, din listă!

Ministerul Turismului anunța în vara anului 2017 că plănuiește să finanțeze construirea unui domeniu schiabil în Munții Făgăraș. Ideea este inclusă în MasterPlanul de turism. Executivul urma să finanțeze în integralitate proiectul din fonduri publice, nu din fonduri europene.
În ședința de Guvern din august 2017, MasterPlanul de turism din care face parte proiectul domeniului de schi, a fost aprobat. Potrivit hotărârii de Guvern, proiectul lansat este "de importanță națională". Ministrul turismului de la acea vreme  a declarat că planul de domeniu schiabil se va realiza în zona Bâlea-Capra. Proiectul era într-un stadiu incipient, urmând ca autoritățile locale să elaboreze documentația tehnico-economică. Conform actului normativ aprobat de Guvernul României, în Masivul Făgăraș se are în vedere realizarea a 150 km pârtii de schi, cu instalaţiile aferente (telegondolă, telescaun, instalaţie cablu etc.) şi dezvoltarea unor staţiuni la cota 700 m, la baza pârtiilor de schi şi sanie, cu  capacităţi de cazare de peste  50.000 de locuri, turiştii având posibilitatea să folosească mijloacele de transport personale în zona domeniului de schi.

Guvernul insistă, și în 2018, cu aceleași vorbe

HOTĂRÂRE nr. 357 din 24 mai 2018privind aprobarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză
EMITENT •  GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 466 din 6 iunie 2018
…..
16. Un nou complex turistic pentru ski în masivul Făgăraș
Existența infrastructurii necesare pentru practicarea sporturilor de iarnă pe ambii versanți ai masivului Făgăraș, amplasarea în mijlocul țării, precum și apropierea de numeroase destinații turistice și culturale precum cele din Sibiu, Curtea de Argeș, Cetatea Poenari, Transfăgărășan fac această zonă foarte atractivă. Diversificarea ofertei turistice, în special în sezonul hibernal, va conduce la maximizarea potențialului turistic al regiunii și al comunelor Cârțișoara, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos din județul Sibiu, Ucea, Drăguș, Viștea din județul Brașov, Arefu, Ciocănești, Albești din județul Argeș.Se are în vedere realizarea a 150 km pârtii de ski cu instalațiile aferente, respectiv telegondolă, telescaun, instalație cablu etc., și dezvoltarea unor stațiuni la cota 700 m, la baza pârtiilor de ski și sanie, cu capacități de cazare de peste 50.000 de locuri, turiștii având posibilitatea să folosească mijloacele de transport personale în zona domeniului de ski.Un avantaj foarte mare e faptul că toate terenurile sunt în proprietatea statului, respectiv în proprietatea primăriilor. În plus, un alt mare avantaj este că terenul nu trebuie defrișat. Pârtiile din acest domeniu vor ajunge pe la cota 2.400 m. Există un potențial imens și pentru faptul că există apă, se poate prepara și zăpadă artificială, deși condițiile atmosferice aduc zăpadă aici cam 200 de zile pe an.

Deputatul Moșteanu a încercat să afle dacă s-a efectuat studiul de fezabilitate (primul pas) pentru proiect

În luna februarie, la un an și jumătate de la pompoasa veste, deputatul USR Ionuț Moșteanu (foto sus) a formulat o interpelare către ministrul turismului, în care l-a întrebat, politicos, în ce stadiu este proiectul respectiv, dacă se aude ceva de Studiul de Fezabilitate al proiectului.
La fel de politicos, ministrul i-a răspuns că ”în ceea ce privește studiul de fezabilitate pentru proiectul menționat, acesta nu a fost depus la sediul Ministerului Turismului până în prezent.”
Poate domnul deputat a fost prea grăbit cu întrebarea, aceasta trebuia formulată la minim 10 ani de la apariția ideii, de la discutarea și adoptarea sa în Ședința Guvernului. Zău, domnule Moșteanu, nu vă mai grăbiți așa…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea