Watt’s Up de la „Dinicu“, pregătiți pentru finala concursului de robotică de la Detroit

În luna martie, echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung a reușit să se impună  și să câștige marele premiu la cea mai importantă competiție de robotică din România. Watt’s Up de la “Dinicu“  s-a calificat, astfel, pentru Campionatul Mondial de Robotică din SUA, desfășurat în Detroit, în perioada 24-27 aprilie. În acest moment, echipa lucrează la îmbunătățirea robotului, dorind „să cucerească” cu el și America.
Tinerii câmpulungeni au dovedit încă o dată că sunt o mândrie pentru comunitate, premiul obținut anul acesta fiind unul dintre cele mai importante din istoria colegiului. Tăria și devotamentul lor au fost apreciate nu doar de prieteni, rude sau familie, ci și de cadrele didactice ale liceului. Echipa colegiului se află la cel de-al treilea an de participare la concursul de robotică. Aceștia au mai câștigat alte două premii: Premiul Motivate Award - pentru cea mai bună echipă (anul I) și Premiul Devision Finalist.   
Concursul a ajuns în România în septembrie 2016. În primul an au fost înscrise aproximativ 50 de echipe, în prezent sunt peste 140. În fiecare sezon, atât tematica concursului, cât și sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească, se schimbă. “Cred că am obținut premiul I pentru că anul acesta am construit ceva mai special. Am participat cu un robot organizat în două mecanisme: unul ce colecta bile și cuburi, pe care mai apoi trebuia să le pună în coș, și un altul cu un sistem de agățat“, declară Alexandru Teșileanu, unul dintre mentori, student la Facultatea de Matematică și Informatică, fost membru al echipei.
Munca și ambiția liceenilor i-a condus în topul celor mai buni concurenți din lume. În această perioadă, aceștia se pregătesc pentru faza finală de la Detroit. “Pentru finală lucrăm la îmbunătățirea robotului. Acesta va arăta similar cu cel văzut la competiția națională, dar cu îmbunătățiri la anumite sisteme. Sper să avem suces și aici “, a mai precizat Alexandru.
Bianca Solomon

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea