Patronii Agrolact Coșești au scăpat!

# Instanța a dispus încetarea procesului penal față de omul de afaceri Lucică Comănescu, judecat pentru evaziune fiscală
Oamenii de afaceri Lucică Comănescu, patronul Agrolact Euroline Mărăcineni, și Constantin Marin au fost trimiși în judecată, în mai 2018, de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș pentru fapte de evaziune fiscală. Conform procurorilor, aceștia, în calitate de asociați ai Agrolact Coșești, firmă radiată de la registrul Comerțului, au înregistrat în 2011 operațiuni comerciale fictive cu „lapte materie primă”. Față de cei doi, instanța a stabilit prin hotărâre definitivă încetarea procesului penal sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală, după ce afaceriștii au acoperit integral prejudiciul de peste 100.000 de lei constatat de procurori în dosar.

Inculpații s-au ales cu câte o amendă penală de 1.000 lei

Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș au constatat în rechizitoriu că în perioada septembrie-decembrie 2011, Lucică Comănescu și Constantin Marin, administratorii Agrolact Costești, ar fi dispus înregistrarea în evidența contabilă a unor cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni comerciale reale, „fapte care au creat bugetului un prejudiciu de 106.419 lei”.  Dosarul celor doi oameni de afaceri a fost judecat la Tribunalul Argeș. Instanța a dispus în septembrie 2018 încetarea procesului penal față de inculpați și le-a aplicat acestora câte o amendă penală în valoare de 1.000 lei. „Dispune încetarea procesului penal faţă de inculpaţii Marin Constantin şi Comănescu Lucică, sub aspectul infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată. (...) aplică fiecăruia dintre inculpaţi o amendă administrativă, în cuantum de câte 1.000 de lei, care se înregistrează în cazierul judiciar. ...respinge ca rămasă fără obiect acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Genrală a Finanţelor Publice Argeş, constatând că prejudiciul în cuantum total de 106.419 lei, a fost acoperit integral de inculpaţii Marin Constantin şi Comănescu Lucică”, se arată în soluția Tribunalului Argeș.
ANAF-ul a formulat apel la hotărârea Tribunalului Argeș, dat fiind faptul că se constituise parte civilă în dosar cu suma de 200.000 lei. Curtea de Apel Pitești a respins ca nefondată acțiunea. Decizia instanței a rămas definitivă în noiembrie 2018.
Trebuie menționat că în 2013, Tribunalul Specializat Argeș a dispus trecerea la procedura falimentului debitoarei Agrolact Coșești și a constatat dizolvată societatea. Agrolact Coșești avea ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea