Elevii de la Alexandru Davila au sădit 150 de arbori în curtea propriei școli

#  La acțiune a participat și ”generalul” Tudosoiu
În cadrul proiectului educaţional de ecologizare a mediului „Un pom, o floare, o rază de soare”, astăzi la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti a avut loc o amplă şi inedită acţiune de împădurire. Peste 150 de arbori şi arbuşti - tuia, tei, salcie, mesteacăn, sânger, arţar - au fost sădiţi pe dealul din curtea unităţii de învăţământ, unul dintre locurile preferate ale elevilor şcolii pentru petrecerea recreaţiilor.

În mijlocul acţiunii s-au aflat peste 100 de elevi, care, ajutaţi de părinţi şi de muncitorii Salpitflor Green SA şi cei ai ocoalelor silvice Piteşti şi Cotmeana, au plantat pomişorii şi au primit sfaturi de la silvicultori despre cum să aibă grijă de ei de acum înainte.
Iniţiativa acestei acţiuni a aparţinut unui grup de patru profesoare ale Şcolii Gimnaziale „Alexandru Davila” - Gabriela Bădulescu, Magdalena Morăreasa, Claudia Mucete şi Ximena Boteanu - care au dorit să organizeze un proiect pentru copii şi pentru natură. Aşa a apărut ideea revitalizării spaţiului verde din curtea şcolii, unde arborii existenţi au vârste de aproape 50 de ani, mulţi dintre ei nemaiavând puterea să reziste în faţa zăpezilor şi a temperaturilor extreme din ultimii ani. Pentru desfăşurarea unui astfel de proiect era nevoie de ajutorul unui specialist, pe care l-au găsit la Ocolul Silvic Piteşti, în persoana şefului de ocol ing. Sorin Balaş. El a fost, de altfel, sufletul acestui proiect, omul care a reunit reprezentanţii instituţiilor ce puteau transforma ideea dascălilor în realitate: Direcţia Silvică, ocoalele silvice Piteşti şi Cotmeana, Primăria Piteşti şi Salpitflor Green.
La acţiunea de miercuri, 3 aprilie, alături de elevii şi profesorii Şcolii Al. Davila s-a aflat şi inspectorul şcolar general, Dumitru Tudosoiu, care a felicitat organizatorii pentru iniţiativă şi pentru rezultatele concrete ale proiectului eco.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea