Tradiția continuă la Pitești! Culoare, fantezie și distracție la cea de-a 42-a ediție a Simfoniei Lalelelor

Weekend-ul trecut s-a desfășurat ediția a 42-a a celei mai iubite sărbători a Piteştiului şi una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România - Simfonia Lalelelor. Evenimentul a fost deschis, la fel ca în ultimii ani, de o tradiţională paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenţi, elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din municipiul Piteşti, dar şi din alte localităţi ale judeţului Argeş. Carele alegorice au fost și de data aceasta principala atracție, alături de micuții îmbrăcați colorat și reprezentând primăvara, prin costumele purtate.

Copiii, îmbrăcaţi în costume care mai de care mai frumoase şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional „Casa Cărţii”, unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Mii de oameni au asistat, vineri, 12 aprilie, la deschiderea ediţiei din acest an a "Simfoniei lalelelor". Conform datelor Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, în cadrul expoziţiei dendro-floricole de la Complexul Expoziţional Casa Cărţii au fost amenajate 76 de standuri, iar în zona centrală a municipiului îşi prezintă produsele peste 200 de comercianţi. La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" au participat vicepremierul Ana Birchall, Ludovic Orban, președintele PNL, europarlamentari, parlamentari şi oficialităţi judeţene. Au mai fost prezente delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din mai multe state, dintre care amintim Cuba, Belarus, Argentina, Palestina sau Nigeria.
Vineri, după deschiderea oficială a "Simfoniei lalelelor", piteştenii şi vizitatorii au avut parte de un spectacol folcloric susținut de elevi ai Centrului Cultural Pitești, dar și de Orchestra „Doina Bascovului” a Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din Bsscov. Programul zilei de sâmbătă a debutat cu "Crosul lalelelor" din Parcul Lunca Argeşului şi "Retroparada Primăverii", o expoziţie de vehicule istorice realizată în parteneriat cu Retromobil Club România, în Piaţa Primăriei. Un moment foarte așteptat a fost și recitalurile susţinute de Lora şi Zdob şi Zdub, care au făcut spectacol spre bucuria publicului numeros participant la eveniment.  Seara de sâmbătă s-a terminat în Piața Primăriei cu un superb foc de artificii. Sărbătoarea a continuat la Pitești și duminică printr-o serie de manifestări culturale.

Cornel Ionică: „Simfonia Lalelelor este cea mai mare manifestare de profil din România”

La Complexul Expoziţional Casa Cărţii, primarul Piteștiului a deschis o nouă ediție a Simfoniei Lalelelor.
„Iată-ne ajunși la cea de-a 42 ediție a celei mai importante sărbători a piteștenilor: Simfonia Lalelelor. Nu e puțin lucru să duci mai departe o asemenea tradiție, să-i păstrezi filonul original dar să și o actualizezi în funcție de vremurile moderne. Prin seriozitate și dăruire reușim an de an să atragem sute de expozanți și zeci de mii de vizitatori și să facem din Simfonia Lalelelor cea mai mare manifestare de profil din România”, a precizat Cornel Ionică.
La ceremonia oficială de deschidere a participat și vicepremierul Ana Birchall. "Vă felicit pentru performanţa pe care Primăria Piteştiului o reuşeşte de peste patru decenii, de a organiza fără întrerupere acest eveniment dedicat unei flori delicate (...), demonstrând că grija pentru frumos şi cultivarea acestuia reprezintă căi spre succes, este adevărat, prin multă muncă şi dedicare. Lalelele reprezintă constanţa şi trăinicia sentimentelor, în ciuda diferitelor obstacole întâlnite. Ele simbolizează, totodată, renaşterea, reînnoirea vieţii", a spus Ana Birchall în discursul susţinut la festivitatea de deschidere.

*** *** ***

Orban, prezent la Simfonia Lalelelor. Tăriceanu – click cu dreapta

Ca în fiecare an, dar mai ales anul acesta, fiind an electoral, politicienii s-au îmbulzit să ocupe cele mai bune și vizibile locuri, la evenimentul inaugural al Simfoniei Lalelelor. Pentru PSD, boom de prezență, culminând cu cea a Anei Birchall, vicepremier, care a și deschis seria de discursuri, printr-un speech plăcut. Senatori, deputați, primari, consilieri, cu toții au înroșit scena. Ludovic Orban, președintele PNL, a venit, așa cum a anunțat. Liberalii au luat poziție lângă scenă, având grijă să se facă distinși prin fularele galbene. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de față, deși inițial își anunțase prezența. Liberalii, după o baie de mulțime, au continuat cu o conferință de presă, la care nu au dus lipsă de auditoriu. Cei din PSD nu au continuat cu nimic, pentru a nu da o tentă politică evenimentului. Cei din ALDE, au continuat cu o mare tăcere, pentru că nu aveau cu ce altceva să continue. Și a fost cea de-a 42-a ediție a Simfoniei lalelelor... politice.

*** *** ***

Partidele politice în căutare de atenție la Simfonie! Liberalii au îngălbenit Simfonia Lalelor, iar pesediștii s-au urcat din nou pe scenă

Partidele politice au încercat să atragă atenția și la Simfonia Lalelelor. Dacă reprezentanții PSD Argeș împreună cu viceprim-ministrul Ana Birchall, au ales tribuna ca să fie la înălțime, dar și în atenția oamenilor, liberalii au ales o altă opțiune: fularele galbene.
Ludovic Orban a participat la Simfonia Lalelelor alături de o importantă delegație liberală. Aceștia au refuzat să urce la tribună împreună cu ceilalți invitați oficiali și cu reprezentanții PSD. Dar au reușit totuși să atragă atenția prin fularele galbene pe care membrii liberali le-au purtat pe parcursul deschiderii Simfoniei Lalelelor. Și dacă tot vorbim de culoare, liderul liberal Ludovic Orban ar fi vrut să vadă cât mai multe lalele... galbene. Până la urmă, tot cele roșii au predominat la Pitești.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea