„Îngerul Copiilor” implementează un sistem informatic digital în noul spital de la Mioveni

O echipă medicală de specialiști condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, supranumit „Îngerul copiilor”, a fost la noul spital din Mioveni. Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți de la Spitalul ”Marie Curie” implementează în noul spital, alături de echipa tehnică de pe șantier, un avansat sistem informatic digital, care funcționează în prezent doar în marile spitale europene și în centre universitare din țară.
Acest sistem are rolul de monitorizare si securizare a pacientilor critici, aflați în blocul operator, în compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă și în Unitatea de Primiri Urgențe, de unde colectează o serie de date de la nivelul patului fiecărui pacient, precum și alte sisteme vitale. Rezultatele interpretate sunt transmise în timp real personalului medical din camera de comandă și monitorizare. Totodată, acest sistem informatic este parte a sistemului de telemedicină și poate fi utilizat în acest scop.
„Organizarea spațiilor, montarea echipamentelor informatice și medicale, dar și cursurile de pregătire cu personalul de specialitate de la Spitalul Mioveni vor fi realizate tot de echipa condusă de dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul «Marie Curie», cărora le mulțumim pentru marele ajutor oferit”, a precizat primarul Ion Georgescu.

Dr. Dan Manu: „Spitalul din Mioveni va revoluționa medicina în Argeș”

Președintele CJ Argeș, dr. Dan Manu: „Dr Cătălin Cîrstoveanu a construit cea mai modernă secție de terapie intensivă nou-născuți din sud-estul Europei, în spitalul «Marie Curie» din București. A făcut parte dintr-un proiect romano-american în Lousville. Copiii născuți cu probleme medicale grave sau prematur, sunt tratați și salvați de acest medic genial.
Mulțumesc pentru sfaturile sale, care, aplicate, vor face ca noul spital din Mioveni să se ridice la standarde normale europene. Mulțumesc domnului primar Ion Georgescu pentru ca nu s-a limitat doar la a construi un spital. Acest spital va revoluționa medicina în Argeș și va atrage mulți medici tineri care vor veni cu cunoștințe de ultimă oră, cu dorința de a salva multe vieți și de a preveni afecțiuni grave. Felicitări! Spor la treabă în continuare!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea