Încă un dosar de proxenetism în Argeș! Șapte proxeneți, în arest la domiciliu

Un nou dosar de proxenetism în Argeș. Săptămâna trecută, pe 18 aprilie, polițiștii argeșeni au efectuat 42 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, la locuințele a 18 persoane bănuite de săvârșirea de proxenetism și spălare de bani. În județul nostru percheziţiile au avut loc  în Piteşti, Bascov, Mioveni, Bradu, Ştefăneşti, Miceşti sau Teiu.

Fratele lui Marius Televijăn, în arest la domiciliu

În urma perchezițiilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, bănuiți de proxenetism și spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că ani de-a rândul au exploatat mai multe femei cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei. Unul dintre aceştia este fratele unui interlop care se învârte în lumea showbiz-ului, altul este un afacerist care şi-a deschis spălătorii. Majoritatea sunt proprietari de vile în cartiere rezidenţiale şi deţinători de maşini de lux. Șapte dintre suspecți au fost prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Aceștia sunt:
Alexandru Aurel Alin, zis „Televijăn” (nr. fratele tunnerului auto Marius Televijăn);
Deaconu Dumitru Narcis, zis „Chelu”;
Epure Bogdan Valentin, zis „Rilă”;
Vasile Marian Viorel, zis „Baloane”;
Trană Nicu Laurenţiu, zis „Cernobîl”;
Piţigoi Dragoş Cornel, zis „Cori”;
Stoica Victor.
Tribunalul Argeș a dispus, pe 19 aprilie, luarea măsurii arestului la domiciliu față de aceștia pentru 30 de zile. De asemenea, suspecților le-a fost interzis să ia legătura cu martorii care urmează să fie audiați în cauză. „Respinge propunerea formulata de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art.227 alin 2 C.p.p.rap. la art.218, art.219 C.p.p. dispune faţă de inculpaţii Deaconu Dumitru Narcis, zis Chelu, Epure Bogdan Valentin, zis Rilă, Vasile Marian Viorel, zis Baloane, Alexandru Aurel Alin, zis Televijăn, Trană Nicu Laurenţiu, zis Cernobîl, Piţigoi Dragoş Cornel, zis Cori şi Stoica Victor, măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 19.04.2019 şi până la data de 18.05.2019 inclusiv”, se arată în hotărârea instanței.

Șapte mașini de lux au fost imobilizate

La descinderi au fost ridicate cantităţi mari de bijuterii, lingouri de aur şi maşini de lux. Au fost imobilizate 7 autoturisme de lux, în valoare de peste 300.000 de euro: Porsche Panamera, Porsche Cayenne, BMW, Mercedes, Audi. În urma celor 42 de percheziții desfășurate de polițiștii argeșeni au mai fost găsite sume de bani în valoare de circa 100.000 de lei. Doar de la domiciliul unuia dintre suspecți a fost ridicată suma de 20.000 de euro.
„Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din 2014 până în prezent, cei în cauză ar fi determinat 21 de femei, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux”, arată IPJ Argeș.
Femeile erau protejate de suspecţi şi ajutate să îşi găsească clienţi. Prostituatele şi-ar fi vândut trupul în Italia, Spania, Elveţia, Marea Britanie, Suedia, Emiratele Arabe Unite.

Cinci rețele de proxenetism destructurate în 3 ani

Este a cincea acţiune de amploare a poliţiştilor, în perioada 2016-2019, în privința cazurilor de proxenetism. Mulți dintre proxeneții cercetați au ajuns deja în spatele gratiilor. Reamintim că au fost destructurate reţele importante de proxeneți care acţionau în zonele Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea